Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 14:57

Верховний Суд зупинив стягнення 10 мільярдів із Приватбанку

Верховний Суд України скасував виконання рішення Печерського суду про стягнення з Приватбанку 10 млрд грн на користь компаній братів Суркісів. Про це повідомила пресслужба ВСУ.

Верховний Суд України скасував виконання рішення Печерського суду про стягнення з Приватбанку 10 млрд грн на користь компаній братів Суркісів.
Фото: epravda.com.ua

Яке рішення ухвалив суд

ВСУ схвалив клопотання Приватбанку і зупинив виконання рішення Печерського районного суду від 9 лютого 2017 року про стягнення з Приватбанку $347 млн.

«Застосовуючи таке припинення виконання, суд не оцінює підстави поданої касаційної скарги, а тільки встановлює існування загроз забезпечення балансу інтересів сторін», — повідомляє пресслужба Верховного Суду.

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Передісторія

  • У грудні 2016 року НБУ націоналізував Приватбанк і визнав сім'ю Суркісів його інсайдерами. Тоді борги банку перед ними були конвертовані в капітал Приватбанку. Замість грошей Суркіси отримали акції.
  • У вересні 2017 року стало відомо, що Суркіси подали в суд проти НБУ 42 позови. Майже всі вони стосувалися оскарження конвертації боргів банку.
  • У березні 2020 року Печерський районний суд Києва підтвердив обов'язок Приватбанку повернути Суркісам більше $200 тисяч, не чекаючи рішення суду по суті, а також апеляції у цій справі.

Читайте також: НАБУ відкрило кримінальну справу через рішення Печерського суду на користь Суркісів

  • 2 вересня 2020 року Печерський районний суд задовольнив вимогу шести компаній Суркісів про стягнення з Приватбанку $350 млн. У відповідь Міністерство юстиції підготувало законопроект, який блокує примусове стягнення коштів.
  • 8 вересня Міністерство юстиції подало аппелляцію на рішення Печерського суду про стягнення 10 млрд грн з Приватбанку на користь компаній Суркісів.

Коментарі - 2

+
+99
Volshebnik
Volshebnik
9 вересня 2020, 15:19
#
А теперь хотелось бы расследования действий Вовка! А то эта «каста неприкосновенных» уже достала!
+
0
rredrred
rredrred
10 вересня 2020, 15:39
#
А что расследовать, верховній суд не отменил решение признав его не правильным, а только удовлетворил ходатайство про остановку исполнения решения до рассмотрения жалобы на решение по сути.
ждите резулбтаты рассмотрения документов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися