Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 10:10

Нова економічна стратегія країни. Чого очікувати

7 вересня міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко офіційно оголосив про початок роботи над Національною економічною стратегією-2030. Про це повідомила пресслужба МЕРТ.

7 вересня міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко офіційно оголосив про початок роботи над Національною економічною стратегією-2030.
Фото: pok60.ru

Що має змінитися

Очільник Мінекономрозвитку наголосив, що країна повинна побудувати інноваційну економічну модель і невідкладно відійти від моделі переважного використання природних ресурсів і дешевої робочої сили.

Пріоритетними визнано такі напрями:

  • • розвиток виробництва і торгівлі продукцією з вищою доданою вартістю;
  • • високий технологічний рівень виробництва;
  • • кваліфікована високооплачувана робоча сила;
  • • економія енергії та інших видів природних ресурсів;
  • • новаторський стиль управління.

«Національна економічна стратегія – це головні вектори, за якими буде розвиватися Україна: стимули для промисловості, стимули для агросектору, стимули для видобування, транспортні коридори, стимули для IT та R&D, стимули для інфраструктури та внутрішніх перевезень, стимули для енергетичного сектору», — заявив Петрашко.

Читайте також: Стратегія розвитку фінсектора України до 2025 року затверджена. Що це означає

Механізм переходу до нової економічної стратегії

Урядовець підкреслив, що для досягнення бажаних результатів потрібні зміни:

  • у підходах до державного управління – з чітким розподілом відповідальності, забезпеченням верховенства права, антикорупційних процесів тощо;
  • в якості економічного зростання – воно має стати інноваційним, інклюзивним і стабільним;
  • у політиці зайнятості – гідна оплата праці, що мінімізує нерівність у доходах;
  • у сферах охорони здоров’я та освіти, що мають бути спрямовані на побудову сильної системи охорони здоров’я та оновлені освітні процеси і стандарти, створення освітньо-наукових кластерів та ін.

З чого починатимуть

Старту Стратегії передувала серйозна робота наукових та урядових організацій. Далі над основними положеннями документа працюватимуть 20 робочих груп, до складу яких входять урядовці, науковці і фахівці аналітичних центрів, інститутів, міжнародних організацій, представники бізнесу та бізнес-асоціацій. Групи формуватимуться на платформі Центру економічного відновлення, а їх набутки стануть основою державних цільових програм, що почнуть реалізовуватися вже у 2021 році.

Нагадаємо

Раніше ексміністр економіки Тимофій Милованов уже презентував урядову програму «Економічна стратегія: зростання через інвестиції». 

Коментарі - 10

+
0
bonv
bonv
8 вересня 2020, 10:29
#
Що стосується Сергія Марченка...  Розповідає фінансовий аналітик Олексій Кущ: «Він винайшов унікальний спосіб виконання плану шляхом зміни плану. Таке траплялося й раніше, але настільки очевидного »причісування« показників під потрібні цифри ніколи не було. Також нинішній Мінфін виконав бюджет за рахунок того, що вичавив економіку, як губку. Починаючи з березня цього року Кабмін вийняв з банків, держпідприємств, МВФ і НБУ приблизно 240 млрд грн непродуктивних бюджетних надходжень, а насправді ці гроші вилучили з економіки».
Кущ пропонує термін «шмиганоміка» і пояснює, що нормальну роботу уряду від «шмиганоміки» відрізняє те, що в усьому світі допомагають бізнесу розвиватися, а в Україні – навпаки, виводять з економіки всі ліквідні ресурси. Але при цьому навіть із витратами не можуть дати собі раду. Зокрема, уряд Дениса Шмигаля заявив про дефіцит у 300 млрд гривень, але, каже Кущ, «досягати його не поспішає. І стримують його не тільки зобов'язання перед МВФ, а й банальне невміння оперувати системними бюджетними програмами, коли гроші не »розпилюються«, а виділяються на користь населення і малого та середнього бізнесу».
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
8 вересня 2020, 10:39
#
Ну ...начинать надо с налогов(уменьшать...может создать пару свободных зон на берегу черного моря)...все выше перечисленое  пи....ж...люди и так  уезжают без этих реформ
+
0
bonv
bonv
8 вересня 2020, 10:42
#
Нова економічна стратегія країни. Чого очікувати? Ще більшого падіння економіки і безліч пустих обіцянок зе-влади.
+
+30
Dima009
Dima009
8 вересня 2020, 11:57
#
Очередное бла-бла-бла...
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
8 вересня 2020, 12:17
#
Як перевіряти об'єкти нерухомості перед покупкою — покрокова інструкція:

https://www.youtube.com/watch?v=HqIWOPDI594&feature=youtu.be

Підписуйтесь на youtube-канал Finance.ua і коментуйте відео ;)
+
0
Богдан Перчук
Богдан Перчук
8 вересня 2020, 12:43
#
«… министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины Игорь Петрашко официально объявил о начале работы над Национальной экономической стратегией-2030»

Как всегда, к 2030 году и закончат над ней работу. А внедрять, может быть, будут после 2030-го.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
8 вересня 2020, 12:57
#
Национальная экономическая стратегия – это главные векторы, по которым будет развиваться Украина

Вектор — направленный отрезок прямой, то есть отрезок, для которого указано, какая из его граничных точек является началом, а какая — концом.

Что-то я не вижу, какая конечная точка и цель нашего движения. Удвоение ВВП за 7 лет или что? 
Давайте что-то строить, плана нет, но нужно очень много кирпичей.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 вересня 2020, 13:07
#
Хорошие слова, вот только в реальность на 99%+ не воплотятся.
+
0
bonv
bonv
8 вересня 2020, 13:30
#
Міністр економіки задекларував майже $2 млн доларів, із них $990 тис. готівкою і $808 тис. – на рахунках у Morgan Stanley (США). Петрашко увійшов до першої трійки міністрів і за розміром отриманого минулого року доходу – 15,6 млн грн. Із них понад 80% забезпечила компанія «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка, який наразі під слідством НАБУ.
Журналісти зазначили, що спочатку Петрашко не вказав московської квартири дружини вартістю $200 тис., він вніс її два місяці потому після подання декларації.
Петрашка призначили міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 17 березня. Раніше він був заступником генерального директора агрохолдингу «Укрлендфармінг» (входить у бізнес-групу Олега Бахматюка).
Видання Politeka з посиланням на дані НАБУ стверджує, що саме на період роботи Петрашка у структурах Бахматюка припала активна фаза схеми виведення грошей із підконтрольного VAB банку, отриманих у межах стабілізаційних кредитів від НБУ, на користь пов'язаних із власником банків бізнесу, серед яких і «Укрлендфармінг».
За інформацією НБУ, загальна сума боргів структур Бахматюка державі становить понад 29 млрд грн.
+
0
Юрий Фейгин
Юрий Фейгин
4 травня 2023, 13:23
#
Предложение Творческого Производственного — промышленного предприятия Вариант, для ознакомления. Во- первых много лет я занимался научной работой в области экономики и не на пустом месте, а потому что понял сразу, что это МОЁ . Знакомьтесь — https://minfin.com.ua/users/feygin
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися