Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 серпня 2020, 8:16

Нацбанк шукає нового директора департаменту відкритих ринків. Пономаренко пішов з НБУ (додано)

Національний банк оголосив конкурсний відбір на посаду «Директор Департаменту відкритих ринків».  Про цейдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк оголосив конкурсний відбір на посаду «Директор Департаменту відкритих ринків».
Фото: Сергій Пономаренко

Сергій Пономаренко пішов з НБУ. На запит «Мінфіну» щодо причини звільнення в НБУ поки що не відповіли.

Пізніше в НБУ повідомили, що Пономаренко з 21 серпня 2020 за власним баанням завершив роботу на посаді директора Департаменту відкритих ринків.

Умови участі у конкурсі

  • Прикріпити резюме;
  • Прикріпити мотиваційний лист (окремим файлом, до 500 символів);
  • Бажано надати інформацію про осіб, які можуть надати рекомендації щодо Вашої кандидатури, вказавши їх контактні дані;
  • Відправляючи вказані файли, в темі листа обов'язково вказати своє прізвище, ініціали та назву вакантної посади.

Термін подання резюме та мотиваційних листів до 31 серпня.

Читайте також: Як новий голова НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Довідка

Пономаренко працював у Національному банку з вересня 2014 року, з червня 2015 року – на посаді директора Департаменту відкритих ринків. У його компетенції перебувала реалізація грошово-кредитної та валютної політики регулятора.

Хто ще пішов з НБУ

Директор департаменту персоналу Національного банку Ольга Прохоренко з 11 серпня 2020 року за власним бажанням завершила роботу на посаді.

З 7 серпня 2020 року Сергій Карпенко завершив роботу на посаді директора Департаменту стратегії та розвитку Національного банку України.

З 3 серпня 2020 року директор Департаменту комунікацій Національного банку Наталія Бондаренко за власним бажанням завершила роботу на посаді.

31 липня 2020 року Рада НБУ звільнила Холода Сергія з посади заступника голови Національного банку за власним бажанням.

29 липня 2020 року стало відомо, що з Національного банку йде Олег Заморський, який з 7 жовтня 2015 року очолює юридичний департамент регулятора.

З 23 липня 2020 року Олег Чурій припинив виконання повноважень заступника голови Національного банку України у зв'язку із завершенням терміну повноважень і звільненням з посади.

1 липня 2020 року глава НБУ Яків Смолій написав і подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням.

Кадрові зміни

Як писав «Мінфін», експерти очікують поетапної і максимально м'якої зміни правління НБУ протягом тривалого часу — 3-10 місяців.

Дуже мало відомо про тих, хто змінить нинішнє правління НБУ. Офіційної інформації з цього приводу поки немає, тільки розмови. За однією з версій, в правління регулятора запросять заступника голови Укргазбанку Олександра Дубровіна. 8 років тому він вже приходив в Нацбанк в департамент банківського нагляду (заступником директора), і може знову повернутися.

Не виключається поява в НБУ корпоративного заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова. Спочатку очікувалося, що після переходу Шевченка в Національний банк, він очолить Укргазбанк. Однак після того, як в.о голови Укргазбанку був призначений Андрій Кравець, знову пішли розмови про можливу появу Чернишова в центробанку.

Також на ринку допускають появу в Нацбанку скарбника Укргазбанку Олексія Єфремова, якого вважають сильним валютником.

Передбачається, що Кирило Шевченко будт намагатися забрати в НБУ 3-4 працівників Укргазбанку. Але одночасно буде запрошувати і фахівців з інших українських банків.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 серпня 2020, 10:15
#
Ищут пожарные,
Ищет милиция,
Ищут фотографы
В нашей столице,
Ищут давно,
Но не могут найти...

© С.Я. Маршак
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися