Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2020, 14:17

З НБУ звільняють директора юридичного департаменту Заморського — ЗМІ

З Національного банку йде Олег Заморський, який з 7 жовтня 2015 року очолює юридичний департамент регулятора. Про це НВ Бізнес повідомили добре обізнані джерела на ринку.

«Протистояння як такого немає. Зміна людей почалася», — зазначило джерело. Хто замінить Заморського на його посаді поки не відомо.

Читайте також: Рада НБУ знайшла заміну Чурію. Контролювати валютний ринок буде Юрій Гелетей

Що відомо про його роботу в НБУ

Під час роботи в НБУ Заморський організував ефективну роботу з повернення боргів колишніх власників, виведених з ринку банків за кредитами рефінансування НБУ.

Читайте також: Як новий голова НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Кадрові зміни

Як

писав «Мінфін», експерти очікують поетапної і максимально м'якої зміни правління НБУ протягом тривалого часу — 3-10 місяців.

Дуже мало відомо про тих, хто змінить нинішнє правління НБУ. Офіційної інформації на цей рахунок поки що немає, тільки розмови. За однією з версій, у правління регулятора запросять заступника голови Укргазбанку Олександра Дубровіна. 8 років тому він вже приходив в Нацбанк департамент банківського нагляду (заступником директора), і може знову повернутися.

Не виключається поява в НБУ корпоративного заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова. Спочатку очікувалося, що після переходу Шевченка в Національний банк, він очолить Укргазбанк. Однак після того, як в. о. голови Укргазбанку був призначений Андрій Кравець, знову пішли розмови про можливу появу Чернишова у центробанку.

Також на ринку допускають появу в Нацбанку скарбника Укргазбанку Олексія Єфремова, якого вважають сильним валютником.

Передбачається, що Кирило Шевченко намагатиметься забрати в НБУ 3-4 працівників Укргазбанку. Але одночасно буде запрошувати і фахівців з інших українських банків.

Нагадаємо

16 липня Верховна Рада затвердила на посаді голови Національного банку Кирила Шевченка, керівника державного Укргазбанку.

Коментарі - 5

+
+27
sacha2222
sacha2222
29 липня 2020, 16:09
#
Если проанализировать сколько НБУ проиграло дел в судах, эффективность сомнительная
+
+65
Vorlock
Vorlock
29 липня 2020, 16:13
#
Ниче, щас «эхфективные» зеленые манагеры быстро наведут нужный им порядок... ух как заживем тогда.....
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
29 липня 2020, 16:58
#
«Зеленым» теперь называется любой топовый профессионал, который работает на руководящих должностях с 2020?) Ясно-понятно.
+
+21
AlejandroV
AlejandroV
29 липня 2020, 19:37
#
Когда пришла Гонтарева был уволен зам.председателя правления НБУ - начальник юридического департамента - Новиков Владимир Викторович. Отличный юрист и умнейший человек. Его типа с почестями проводили в ФГВФЛ. Так чему удивляться что с теми кто пришел «тогда» - сейчас поступают в аналогичной манере
+
+10
Qwerty1999
Qwerty1999
30 липня 2020, 0:17
#
Возникает закономерный вопрос — кто из двоих, Новиков или Заморский, был отцом-создателем договоров поручительства физлиц акционеров банков по кредитам рефинансирования этих самых банков.

Эти договора всеми судами были признаны недействительными, что нанесло Национальному банку
материальный ущерб на десятки миллиардов гривен…
А косвенные виновники этого юридического казуса всего-лишь увольняются из НБУ…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися