Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 12:24

Клієнти Ощадбанку отримали близько 2 млн грн державної компенсації в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»

З початку дії державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» – з лютого 2020 року – Ощадбанк видав 340 інвестиційних кредитів клієнтам мікро-, малого та середнього бізнесу на суму понад 230 млн грн. Частка банку серед учасників програми за інвестиційними кредитами становить 45%. За виданими кредитами клієнти Ощаду отримали від держави відшкодування відсоткової ставки в рамках програми на суму 2 млн грн.

Переважна більшість проектів належить до галузі АПК, а також до переробної промисловості, будівництва та торгівлі. Фінансування в рамках програми дає можливість проводити модернізацію та розширення бізнесу, створювати нові робочі місця.

«Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» – дієва підтримка українського бізнесу. Особливо ця допомога важлива сьогодні, коли в умовах світової пандемії бізнес продовжує розвиватись, створюючи нові робочі місця. Для компенсації державою процентної ставки фінансування здійснюється в повному обсязі. Це в свою чергу дає можливість активно реалізовувати програму та здійснювати пільгове фінансування діючих та нових клієнтів Ощадбанку. За виданими кредитами в рамках програми клієнти Ощаду вже отримали від держави відшкодування відсоткової ставки на суму 2 млн грн, всі компенсації виплачено вчасно», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

У липні банк оновив умови програми:

  • збільшено максимальну суму кредиту з 1,5 млн до 50 млн грн;
  • розширено коло суб'єктів підприємництва, які можуть скористатись програмою. Відтепер подавати заявки на кредитування можуть підприємці з річним доходом до 100 млн грн, а для кредитів на рефінансування – до 10 млн євро;
  • розширено перелік цілей, на які підприємці можуть брати кредит. Зокрема, можливе фінансування поповнення оборотного капіталу строком на 24 місяці зі сплатою 3% річних без додаткових обмежень. Також до попереднього списку додається придбання нежитлової нерухомості (без права її передавання третім особам);
  • розпочато пільгове кредитування підприємств – виробників лікарських засобів, медичних виробів та обладнання під 3% річних;
  • передбачено можливість рефінансування кредиту будь-якого банку під 0% річних (така ставка діятиме до квітня 2021 року).

Заявки на кредитування приймаються за посиланням, у відділеннях та в Контакт-центрі Ощадбанку за телефоном: 0 800 219 800.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися