Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2020, 13:44

МОЗ обіцяє, що з 1 вересня зарплатня медиків зросте

З 1 вересня заплановане підняття заробітної плати медичним працівникам. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

З 1 вересня заплановане підняття заробітної плати медичним працівникам.
Фото: timeua.info

«Вже з 1 вересня заплановане підняття заробітної плати медичним працівникам», — заявив Степанов.

Що підготували медикам

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, урядовою командою було підготовлено низку рішень, які стосуються покращень у медичній сфері.

Читайте також: МОЗ пропонуватиме вдвічі підвищити зарплату медикам із липня

По-перше, це підвищення зарплат.

«У цьому році ми збільшимо витрати на медицину сумарно на майже 8 млрд грн. Я розумію, що в умовах економічної кризи – це буде непросто зробити, але це буде зроблено. Це наш обов’язок перед лікарями і перед медпрацівниками», — зазначив Шмигаль.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою медики, які працюють з хворими коронавірусом, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

  • За даними Держстатистики, зарплати медиків у березні зросли на 7,8% та залишаються одними з найнижчих в Україні — в середньому 8056 гривень на місяць.

Читайте також: Особистий лікар: як розпочати приватну практику та скільки можна заробити на пацієнтах

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 8

+
+58
vetalmihey
vetalmihey
28 липня 2020, 13:59
#
Они еще 300% надбавки не потратили...
+
0
bonv
bonv
28 липня 2020, 14:41
#
Як вчителям до 4 тис баксів?:)
+
+36
Кино Индустрия
Кино Индустрия
28 липня 2020, 16:35
#
Ох уж эти 2 вверху… почему-то умалчивают, что сейчас при Зеленском в момент мирового кризиса, зарплаты медиков выше, чем были при воре Порошенко? Что ж мешало Пете обеспечить нормальными зарплатами медиков? ОПГ Порошенка все разворовала… даже в такое сложное в мире время ЗЕ старается, а при Пете не было никакого мирового кризиса, не было никакого вируса и куда шли деньги?
+
0
bonv
bonv
28 липня 2020, 16:51
#
Зарплати у всім українців впали… Розчарування від нелохів і непрофанів у суспільстві тільки зростає…
Некомпетентність влади і розчарування — українці про економічне становище держави.
60% українців вважають, що економічне становище в Україні погіршилося.
Причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади, хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус.
Коронавірус і карантин змушують українців глибше залазити в заначки, адже зростання доходів зупинилися вже давно. Економісти відзначають, що ще 3 роки тому накопичення населення зростали, а не зменшувалися, а тепер йде зворотний процес. І прогнози експертів песимістичні. Дозекерувалися…
+
+39
Teilor
Teilor
28 липня 2020, 18:59
#
Можно заодно напомнить как ваш Пепа вместе со свинарчуками обворовывал действующую армию, строил заборы по миллиарду за километр и вел бизнес в соседней стране. Еще набрал долгов ну и гривну обвалил в три раза.
+
+8
Yevhen80
Yevhen80
28 липня 2020, 17:06
#
При Порошенко не было мирового кризиса, всего лишь россия оккупировала часть территории. Страна с пустым бюджетом и войной. Четверть валютной выручки страны, до войны приходилось на Донбас. Армия была в настолько ужасном состоянии, что трудно описать.  
Сейчас то легко сравнивать Зеленского с Порошенко, а как на счет представить в 2014 году президентом Зеленского?! Как бы он выступил на переговорах с Путиным, когда каждый день гибли десятки украинцев? Где бы сейчас проходила линия разграничения? Как на счет мировой поддержки? Смог бы Зеленский ее обеспечить?
По Конституции, президент отвечает за внешнюю политику и силовой блок. Экономика - это к правительству. Так что следует сравнивать не Зе с Порохом, а Шмыгаля с Яценюком.
+
+30
Bratyshechka
Bratyshechka
28 липня 2020, 17:19
#
Жму руку, спасибо, обнимаю..
+
+42
Teilor
Teilor
28 липня 2020, 19:06
#
Ни армии, ни мовы, ни виры. И десяток уголовных дел в генпрокуратуре.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися