Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 13:54

Авторинок в Україні: Що обирають українці під час коронакризи

Коронавірус завдав удар і по ринку продажів автомобілів в Україні. За даними провідних автодилерів загальний обсяг продажу нових авто за перші 5 місяців 2020 на порівнянні з попереднім періодом минулого року впав на трохи більше 7%. Про це повідомив фінансовий експерт Alpari Олександр Лосєв.

Коронавірус завдав удар і по ринку продажів автомобілів в Україні.
Фото: ubr.ua

Падіння ринку

Основний спад продажу припав на березень-квітень місяць після введення в Україні жорстких карантинних заходів.

У травні обсяги продажу почали відновлюватися, загальний обсяг склав 5850 нових авто, що на 60% більше, ніж за квітень місяць. Але травневий показник минулого року був на 12% краще.

За підсумками перших п'яти місяців 2020 р по Україні було продано близько 30 000 нових авто.

Травнева трійка лідерів

  • 1-е місце належить Toyota. Продано більше 1000 авто. Цьому бренду зараз належить понад 17% українського ринку.

Читайте також: Червень може встановити піврічний рекорд продажу нових авто

  •  2-е місце належить Renault. Продано більше 820 авто. Цьому бренду зараз належить понад 14% українського ринку.

  • 3-е місце KIA. Продано більше 660 авто. Цьому бренду зараз належить понад 11% українського ринку.

У хвості продажу Volvo і Volkswagen. Кількість проданих авто за травень склала більше 65 і 70 авто відповідно. Ці два бренди займають трохи більше одного відсотка українського ринку відповідно.

Прогнози

Якщо знову в країні не запровадять карантин, то ринок продажів автомобілів буде відновлюватися і далі. Попереду туристичний сезон, і напевно багато українців захочуть поїхати на південь на новому авто. Але головним пріоритетом вибору залишається співвідношення ціни товару, якості, сервісу і платоспроможності покупця.

Читайте також: Б/у автомобілі в розстрочку. Дубілет анонсував свій новий бізнес

Раніше повідомлялося

  • У травні 2020 року нові комерційні автомобілі продали на 40% менше до 680 одиниць в порівнянні з аналогічним періодом 2019.
  • Продажу елітних авто в травні скоротилися на 1,8% до 111 одиниць в порівнянні з травнем 2019 року, коли було зареєстровано 113 елітних автомобілів.

Оформити електронний поліс «автоцивілки»

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
30 червня 2020, 14:01
#
Все впирається в другу хвилю карантину...
+
+15
bonv
bonv
30 червня 2020, 14:02
#
У Верховній раді зареєстрували відповідний законопроект №3744, який пропонує дозволити перевищення швидкості на міжнародних та національних автомобільних дорогах.
Про це йдеться в «Проекті Закону про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо дозволеного перевищення швидкості руху на міжнародних та національних автомобільних дорогах».
Що пропонують – збільшити ліміт дозволеного перевищення швидкості на міжнародних та національних автодорогах.
Що це дасть. Це дозволить зменшити витрати часу на проходження довгих відстаней, запобігатиме втомі водіїв та знизить ризики, пов’язані з тривалим безперервним перебуванням водіїв за кермом.
На міжнародних та національних дорогах пропонується збільшити ліміт наступним чином:
які мають по одній смузі для руху в кожному напрямку – більш як на 30 кілометрів на годину;
які мають дві смуги для руху в одному напрямку – більш як на 40 кілометрів на годину;
які мають три і більше смуги для руху в одному напрямку – більш як на 50 кілометрів на годину.
+
+22
bonv
bonv
30 червня 2020, 14:03
#
Инет. Первый раз вылетел с трассы. Легкий, но продолжительный снег, вроде бы плавный поворот, занос. Как положено выкручиваю руль в сторону заноса, он прекращается, но тут же начинается в другую, кручу руль обратно, еще занос, качели и... и сугроб на противоположной обочине. Повезло.
Но пост не об этом. А о том, сколько же людей остановились помогать! Практически каждая из проезжавших машин. При том, что машина лишь немного съехала с дороги, а супруга с кошкой сидели в ней и не были видны. Кто-то по своей инициативе съездил к ближайшему трактору. Женщина-таксист подарила трос взамен порвавшегося. Несколько джиперов пытались вытащить своими машинами. Наконец апофеозом стал проезжавший мимо эвакуатор, которой остановился, таки вытащил машину с обочины, и не взял за это денег!!
Поэтому вранье, что люди у нас злые и эгоистичные. Да, если в толпе человек падает в обморок, то большинство мнутся и тормозят - потому что не знают, что надо делать, и не будет ли их вызов скорой повторным или ложным. Но люди у нас реально готовы помогать. Для нас с супругой это самое большое впечатление от поездки, куда большее, чем сама авария...
+
+2
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
30 червня 2020, 17:35
#
Пускай уважаемый аналитик ( как вы его называете ) откроет «Прозоро» и посмотрит сколько и каких авто в этом году закупило МВС, Каб  Мин и «пожарники» ну а затем рассказывает об обьёмах продаж новых авто!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися