Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2020, 11:06

60 мільйонів людей можуть опинитися в крайній бідності через пандемію — СБ

Через пандемію коронавірусу до 60 мільйонів людей у світі опиняться на межі бідності. Про це заявив президент Світового банку Девід Малпасс, повідомляє ВВС.

Через пандемію коронавірусу до 60 мільйонів людей у світі опиняться на межі бідності.
Фото: unian.ua

Скільки людей під загрозою

«За нашими оцінками, до 60 мільйонів людей опиняться в крайній убогості, що зводить нанівець весь прогрес, досягнутий у боротьбі з бідністю за останні три роки», — сказав Малпасс.

За його словами, СБ очікує, що глобальне економічне зростання скоротиться на 5% у цьому році через боротьбу з пандемією. Це вже призвело до того, що мільйони людей втратили роботу, підприємства зазнали краху, при цьому основний удар відчувають бідні країни.

Читайте також: Україна отримала $15,5 мільйона допомоги від США на боротьбу з коронавірусом

«Мільйони засобів до існування були зруйновані, а системи охорони здоров'я знаходяться під загрозою у всьому світі», — зазначив Малпасс.

Читайте також: Криза може перекреслити всі результати боротьби з бідністю за 20 років

Раніше повідомлялося

  • Більше 6 мільйонів людей можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, зумовлену COVID-19. Про це свідчать показники консервативного сценарію Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який базується на макропрогнозі українського Кабміну.
  • Кабмін змінив підхід до розрахунку сукупного доходу сім'ї при визначенні її права отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня.
  • Також уряд виділив 1,6 мільярда гривень на виплати по догляду за дітьми ФОПам першої і другої груп спрощеної системи оподаткування.

Читайте також: «Дитячі» виплати ФОПам: як оформити і скільки нарахують

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися