Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2020, 12:33

Індексне страхування врожаю від Агропросперіс Банку, ARX та Аон Україна

Провідний банк з кредитування сільгоспвиробників Агропросперіс Банк спільно з лідером в агрострахуванні компанією ARX та найбільшим страховим посередником в Україні компанією «Аон Україна» запровадили спільну програму індексного страхування врожайності для малого та середнього агробізнесу.

Страховий продукт є максимально простим та адаптованим під потреби саме невеликих агровиробників, які є основними клієнтами банку, оскільки не потребує виїзду в поле для оцінки посівів та надання додаткових документів.

За словами голови правління Агропросперіс Банку Сергія Щепанського, банк протягом 5 років фінансує в основному малі та середні агропідприємства, тому повністю розуміє специфіку їхньої діяльності та завжди пропонує своїм позичальникам продукти, найбільш адаптовані до їхнього бізнесу і поточної ситуації. «Сьогодні, після майже безсніжної зими та сухої весни, коли полям не вистачає вологи, а також в умовах карантину та експортно-імпортних обмежень, ми маємо підтримати наших клієнтів і захистити їх від ризику неврожаю за допомогою зручного та ефективного інструменту», – поділився Сергій Щепанський.

В свою чергу, генеральний директор компанії «Аон Україна» Олексій Грінченко зазначив, що компанія «Аон» рада співпрацювати із Агропросперіс Банк та СК ARX у створенні нового страхового продукту. Він також додав: «Ми із великим задоволенням готові використовувати свій міжнародний досвід для реалізації успішних новітніх та конкурентоспроможних рішень для захисту українських компаній та мінімізації агроризиків». Генеральний директор відзначив великий досвід «Аон Україна» у страхуванні ризиків сільського господарства: як класичних ризиків, так і параметричного страхування. Компанія є однією з перших в Україні, що почала реалізовувати рішення з індексного страхування для підприємств сільського господарства, і наразі сільськогосподарське страхування є одним з її найпріоритетніших завдань. Олексій Грінченко додав, що «Аон» бачить великий потенціал у використанні параметричних рішень, оскільки продукт є досить простим та зрозумілим і передбачає швидке отримання відшкодування у разі втрати.

Голова Правління СК ARX Андрій Перетяжко відзначив: Саме завдяки спільним зусиллям професійних учасників ринку, в першу чергу страхових компаній, брокерів та банків нам вдасться змінити стереотипи українських агровиробників та нівелювати недовіру до агрострахування, накопичену за багато років. Разом з такими партнерами, як Аон Україна та Агропросперіс Банк, ми доклали всіх зусиль, щоб продукт був максимально простим та зрозумілим для агровиробника. Клієнти зможуть оформити поліс агрострахування в відділенні Агропросперіс Банку, в тому числі, при отриманні фінансування. Варто зауважити, що процес врегулювання можливих збитків є максимально спрощеним та швидким. Ми турбуємось про наших клієнтів та більшість процесів перевели в онлайн».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися