Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 квітня 2020, 17:12

Як використовують бюджетні кошти на боротьбу з COVID-19. Рахункова палата оприлюднила дані

Рахункова палата систематизує та візуалізує інформацію про використання бюджетних коштів на боротьбу з пандемією COVID-19. Деякі дані уже у вільному доступі. Про це у фейсбуці повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Рахункова палата систематизує та візуалізує інформацію про використання бюджетних коштів на боротьбу з пандемією COVID-19, після чого відкриють вільний доступ до цих даних.
Фото: interfax.com.ua

Дані — у відкритому доступі

«Наші фахівці вже роблять все, щоб ідентифікувати можливі ризики, зокрема й неефективного використання коштів. Вони візуалізують і систематизують інформацію, щоб кожен міг подивитися, як витрачаються кошти на боротьбу з пандемією і з державного, і з місцевих бюджетів», — повідомив голова Рахункової палати.

Згідно з даними на сьогодні з держбюджету витрачено 420 млн грн, з місцевих бюджетів — 720 млн грн.

Читайте також: Яку допомогу має надати лікар хворому на коронавірус і як захистити свої права

Страхування від COVID-19

За його словами, віднині щодня у вільному доступі можна побачити загальну суму видатків на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше закуповують необхідні засоби тощо.

Читайте також: Світовий банк виділив Україні $135 мільйонів на медицину

Раніше повідомлялося

  • У законі про зміни до держбюджету на фінансування Фонду боротьби з COVID-19 заклали 64,9 млрд грн.
  • 22 квітня уряд затвердив порядок спрямування коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками. Кошти будуть спрямовані на підвищення виплат працівникам, що протистоять вірусу, закупівлю медичного обладнання, соціальну підтримку пенсіонерів та тих, хто втратив роботу.

Читайте також: Медикам, задіяним у боротьбі з коронавірусом, встановлять доплати до 300%

  • 13 березня ексміністр охорони здоров’я Ілля Ємець представив народним депутатам та представникам профільних відомств проєкт закону, що підвищить ефективність боротьби з коронавірусом, а також передбачає план дій при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії.

Коментарі - 1

+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
28 квітня 2020, 18:26
#
Уже и клавиатуру топтать никто не хочет,всем прекрасно ясно-как они используются.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися