Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 квітня 2020, 9:46

Світовий банк виділив Україні $135 мільйонів на медицину

Рада директорів Світового банку затвердила Україні додаткове фінансування в розмірі $135 мільйонів для Проекту «Покращення охорони здоров'я на службі у людей». Про це йдеться в пресрелізі СБ, пише ЕП.

Скільки отримали грошей

В рамках діючого проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» Україна отримала $215 млн.

Кошти були спрямовані на підтримку реформ в секторі охорони здоров'я, покращення надання послуг (зокрема, реформу первинної та вторинної ланок, ранню діагностику та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров'я в цілому.

Читайте також: Світовий банк збільшив фінансування боротьби з коронавірусом до $14 мільярдів

Додаткові мільйони

«Додаткові кошти в розмірі $135 млн допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання тисяч українських лікарів з надання сучасних медичних послуг. В рамках проекту також буде надаватися підтримка для загального фонду держбюджету з метою забезпечення потреб населення в медичних послугах», — йдеться в пресрелізі.

На що підуть гроші

Частина коштів нового кредиту в розмірі $35 млн буде використана на закупівлю необхідних матеріалів та обладнання для боротьби з COVID-19, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації надання громадянам важливою публічної інформації.

Нові виділені кошти також будуть використовуватися на відшкодування фінансування українським установам охорони здоров'я, які надають послуги пацієнтам з COVID-19.

Страхування від COVID-19

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні, приблизно, 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування», – заявив в. о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

Пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, а їх витрати на хірургічне втручання будуть покриватися з державного бюджету.

Раніше повідомлялося

  • 3 березня 2020 року Світовий банк (СБ) також заявив про намір надати країнам кредити, в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.

  • За словами представників Світового банку, насамперед ці гроші мають піти на розвиток національних систем охорони здоров'я.

  • Близько $4 млрд, призначених для цих кредитів, будуть взяті з активних програм СБ.

Коментарі - 5

+
0
krendel
krendel
28 квітня 2020, 10:14
#
Желающие распилить бабло уже стоят в очереди. Денех сюда давать нельзя, только в натуральном виде!
+
0
Syslik
Syslik
28 квітня 2020, 11:53
#
Даже в натуральном нельзя также ***… н перепродадут забугор
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 13:38
#
Гуманітарні безкоштовні тести на ковід вже перепакували і продають під виглядом української розробки. Від фірми з уставним внеском у 1000 грн та видом діяльності «оптова торгівля».

Ця «команда» не займається нічим, якщо не можна підзаробити, так, щоб онукам вистачило.
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
28 квітня 2020, 11:35
#
Да они уже пока карантин бабла получили более чем пол транша МВФ.Для показухи одно видео показали,с прилетевшим самолетом,на том и все.
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 13:40
#
Відео одне. А самольотів тих прелетіло з пару десятків. В інсті зєля кожні два дні розказує. Там, правда, вже ніхто не вірить, але він не може зупинитись.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися