Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2020, 16:30

Світовий банк прогнозує падіння переказів трудових мігрантів на 20%

Світовий банк прогнозує, що обсяги грошових переказів трудових мігрантів у світі можуть скоротитися на майже 20% у 2020 році через пандемію коронавірусу. Про це йдеться у доповіді Світового банку, опублікованій напередодні, передає Інтерфакс-Україна.

Падіння обсягів

Загалом, за розрахунками Світового банку, за підсумками 2020 року трудові мігранти перекажуть до країн з низьким рівнем доходу $445 мільярдів.

«Грошові перекази трудових мігрантів є життєво важливим джерелом доходу для країн, що розвиваються. Економічне падіння, яке викликав коронавірус, серйозно впливає на здатність мігрантів відправляти гроші додому», — йдеться у звіті.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх втримати

Світовий банк зазначає, що трудові мігранти — чи не найбільш вразливі до звільнень через карантинні обмеження, які запроваджують для стримування COVID-19. Разом з цим, такі перекази є життєво важливими для мільйонів родин у всьому світі.

Передісторія

  • У 2019 році заробітчани переказали до України $12,017 мільярда.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

  • В Україні запустять іпотечні програми, щоб допомогти заробітчанам, які через пандемію коронавірусу повернулися до країни. Про раніше заявив президент Володимир Зеленський.
  • За його словами, частина українських заробітчан через пандемію повернулася до країни не тимчасово.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

  • 3 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський анонсував державну програму кредитування бізнесу «Повертайся і залишайся». Мета програми — повернути додому українських заробітчан і надати доступні кредити на власну справу.

  • Держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

  • У межах програми українські підприємці можуть отримати кредит або кілька кредитів на розвиток бізнесу терміном до 5 років на суму до 1,5 млн грн.

Коментарі - 2

+
+27
Леонид Серов
Леонид Серов
22 квітня 2020, 18:51
#
А на заробитчанах как помним держится вся недоэкономика нэньки... А премьер сказал сегодня что 2 млн. заробитчан хочет удержать зарплатой 6000-8000 грн. от выезда назад за кордон...я думаю, что следующий раз эти 2 млн через год два, уже будут забирать свои семьи туда...и что тогда с переводами для нищей экономики банановой будет ?
+
0
cudzik123
cudzik123
22 квітня 2020, 21:41
#
Ето не всемирный банк,а наше НБУ будет 50 и то хорошо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися