Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2020, 13:34

У службі зайнятості розповіли, які вакансії зараз є на ринку

За даними Державної служби зайнятості, попри карантин, в Україні зберігається попит на працівників у сільському господарстві, сфері торгівлі та логістики. Про це повідомляє пресслужба МЕРТ та дає рекомендації щодо отримання допомоги тим, хто втратив роботу.

За даними Державної служби зайнятості, попри карантин, в Україні зберігається попит на працівників у сільському господарстві, сфері торгівлі та логістики.
Фото: rbc.ua

Скільки вакансій на ринку

Наразі кількість вакансій, зареєстрованих у службі зайнятості — близько 54 тисяч. При цьому, безробітними в Україні зареєструвалося понад 400 тисяч людей.

Вакансій у службі зайнятості наразі на третину менше, ніж станом на цю ж дату у 2019 році, кажуть у Державній службі зайнятості.

Читайте також: За тиждень в Україні стало на 36 тисяч безробітних більше

Яких працівників шукають

Найбільший попит в Україні на працівників:

  • сільське та лісове господарство — трактористи, агрономи, робітники комплексного обслуговування;
  • сфера торгівлі — продавці, касири, кухарі, прибиральники;
  • логістика — кур'єри, водії, фасувальники тощо;
  • охорона здоров'я та соціальний захист — медсестри, соціальні працівники;
  • охоронці, сторожі.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинна зробити влада

«Є також вакансії для професіоналів та фахівців з досвідом роботи — бухгалтерів, обліковців, лікарів, а також для кваліфікованих робітників — електрогазозварників, дорожніх робітників, слюсарів-ремонтників, електромонтерів», — додають в уряді.

Скільки безробітних в Україні

Станом на 16 квітня в Україні офіційно зареєструвалося безробітними 400 тисяч людей, з яких майже 90 тисяч втратили роботу у період карантину.

За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.

Читайте також: Служба зайнятості розповіла про виплати безробітним під час карантину

Раніше повідомлялося

  • За даними НБУ, на ринку праці майже зникли нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти наявні робочі місця.
  • За словами заступниці голови НБУ Катерини Рожкової, на скорочення попиту на робочу силу впливають негативні прогнози щодо подальшого розвитку світової та української економіки. За таких умов бізнес очікує на скорочення прибутків та, відповідно, не набирає новий персонал або ж скорочує наявних працівників.

Онлайн-кредити до зарплати

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися