Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2020, 12:11

Нафта дорожчає перед угодою ОПЕК +

Вартість нафти піднялась на очікуваннях, що світові виробники зможуть домовитись про скорочення видобутку. Як зазначає lblv.com, вартість червневих ф'ючерсів нафти Брент на лондонському майданчику ICE Futures збільшилась на 1,92% – до 33,47 долара за барель.

Травневі ф'ючерси WTI подорожчали на 4,03% – до 26,10 долара за барель.

Сьогодні країни, які входять до ОПЕК+, проведуть відеоконференцію. Експерти сподіваються, що зустріч буде більш продуктивною, ніж березневе засідання. Саме тоді стався конфлікт між учасниками угоди, що переріс у цінову війну за частку на ринку.

З початку 2020-го нафта подешевшала більш ніж наполовину. Після новин про те, що РФ готова знизити нафтовидобуток на 1,6 млн бар. на добу, надії інвесторів на скорочення видобутку «чорного золота» на 10-15 млн бар. збільшились.

Аналітики сподіваються, що сланцеві виробники Сполучених Штатів також погодяться скоротити видобуток в рамках угоди.

Багато країн почали збільшувати запаси нафти за вигідними цінами. Але котирування все ще знаходяться під тиском у зв'язку з падінням попиту через боротьбу з коронавірусом, що знизив темпи ділової активності до мінімальних показників.

Запаси «чорного золота» в США за останній тиждень збільшились на 15,2 млн бар., що є рекордним тижневим зростанням, зазначає lblv.com.

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін