Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2020, 15:55

Кредитні канікули нададуть не всім бізнесам — Рожкова

У НБУ уточнили, що кредитні канікули, які запровадять банки після схвалення відповідної постанови НБУ, працюватимуть лише для того бізнесу, який постраждав від карантину. Про це повідомила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова під час заходу FinClub.

У НБУ уточнили, що кредитні канікули, які запровадять банки після схвалення відповідної постанови НБУ, працюватимуть лише для того бізнесу, який постраждав від карантину.
Фото: mycredit.ua

Для кого введуть кредитні канікули

«Кредитні канікули – для тих українців і бізнесу, які реально постраждали від зупинки, тимчасової зупинки або часткової зупинки бізнесу», — заявила Рожкова.

За її словами, решта компаній, які не постраждали від карантину та продовжують нормальну роботу, мають і надалі обслуговувати кредити. Самі ж канікули передбачають відстрочення обов'язкових платежів по кредитах.

Читайте також: Кредитні канікули для бізнесу. У НБУ розповіли, як це буде на практиці

Що передбачають кредитні канікули

  • Нацбанк рекомендуватиме банкам не нараховувати штрафи, пеню, неустойки тощо за те, що позичальник вчасно не заплатить за кредитом.
  • Після закінчення карантину банки та бізнес почнуть обговорювати, як реструктуризувати борги за кредитом, за який не платили на час карантину.
  • Банки обговорять з бізнесом залучення додаткового фінансування для відновлення після карантину.

Читайте також: Кредитні канікули і готівка в карантин. Повний список заходів, які ввів НБУ на банківському ринку на час карантину

Як ще влада підтримає бізнес

ВР прийняла закон №3220 для підтримки малого та середнього бізнесу на час карантину. Він вводить податкові канікули з 1 березня по 30 квітня. Що це означає:

  • звільняє ФОПів від сплати ЄСВ, а також від земельного податку, податку на об'єкти нежитлової нерухомості, орендної плати за земельні ділянки;
  • забороняє перевірки господарської діяльності (крім групи з високим ступенем ризику) до 31 травня, а також документальні та фактичні перевірки податковою службою до 18 травня;
  • скасовує штрафи за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 30 квітня.

Читайте також: Простій через карантин. Бізнес назвав п'ять головних проблем

Коментарі - 5

+
+30
Maleficarum
Maleficarum
25 березня 2020, 16:18
#
«Кредитные каникулы предоставят не всем бизнесам — Рожкова»   «   Эту  помощь  мы  окажем  не  всем... А  только   беспризорным  детям» (     Идеолог   общества  «Союз  Меча  и  Орала»  Остап  Сулейман Бендер  Бей.)
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
25 березня 2020, 17:06
#
Супер!!!
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
25 березня 2020, 17:10
#
И это все те «супер - пупер» Порошенковские кадры!!!  И эти «деятели » засели во всех ведомствах!!!
Пока Порошенко и Парубий с Турчиновым не сядут такой бардак будет продолжаться!
+
0
987
987
26 березня 2020, 0:24
#
Кто будет прислушиваться к каким-то там «рекомендациям». Уже режут лимиты по карточкам вовсю.
+
0
eldarn
eldarn
26 березня 2020, 18:09
#
Забавно, у меня дело встало не потому что кредиты или денег нет, а потому что у меня счета в валюте. С них закупками занимался и переводил на ЗП. А уже как неделю счет фактически заблочили. Ни снять, ни перевести, ни обменять. Почему? Потому что с долларами операции по каким-то причинам приостановили. Это вот славный ПИНбанк. Осталось банкротом объявиться, и пиши пропало!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися