Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 березня 2020, 8:43

ФРС оголосила нові масштабні заходи підтримки економіки США

Федеральна резервна система США вже втретє за березень значно пом'якшує монетарну політику, збільшуючи обсяги стимулюючих заходів на тлі пандемії коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні відомства, пише Finclub.

Федеральна резервна система США вже втретє за березень значно пом'якшує монетарну політику, збільшуючи обсяги стимулюючих заходів на тлі пандемії коронавірусу.
Фото: mind.ua

Плани ФРС щодо підтримки 

  • «ФРС використовує весь свій набір інструментів для підтримки домогосподарств, підприємств та економіки країни у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19, яка спричинила величезні труднощі як в Америці, так і в усьому світі», — йдеться в повідомленні відомства.

  • ФРС планує купувати казначейські облігації та цінні папери, забезпечені заставами (MBS), в обсягах, необхідних для забезпечення безперебійного функціонування ринків і трансмісії грошово-кредитної політики.

  • Також ФРС відкриє нові кредитні програми роботодавцям, споживачам і компаніям на $300 млрд.

Читайте також: JP Morgan спрогнозував, коли фондові ринки рекордно злетять

  • Цього тижня ФРС буде скуповувати облігації казначейства на $75 млрд у день і агентські MBS на $50 млрд в день, а також встановила ставку пропозиції щодо одноденного і строкових репо на рівні 0%.

  • ФРС зазначає, що агресивні заходи мають бути вжиті в державному та приватному секторах, щоб обмежити втрати робочих місць і доходів та сприяти швидкому відновленню.

Передісторія

Минулого тижня ФРС вже реалізувала програми допомоги ринку цінних паперів і грошовому ринку, знизивши базові ставки майже до нуля, і пообіцяла збільшити свої казначейські зобов'язання як мінімум на $500 млрд, а іпотечні цінні папери — на $200 млрд.

Читайте також: У США почалася рецесія економіки — Bank of America

Президент Федерального резервного банку Сент-Луїсу прогнозує безпрецедентне падіння ВВП США на 50% у другому кварталі цього року, а також зростання рівня безробіття до 30% (зараз 3%) через закриття підприємств і простоїв на виробництві.

При цьому JPMorgan Chase & Co. очікує, що валовий внутрішній продукт скоротиться в річному вимирі на 14% в період з квітня по червень, в той час як Bank of America бачить падіння на 12%, а Goldman Sachs Group Inc. — на 24%.

Читайте також: Коронавірус і фінансова криза. Що буде з економікою України

Коментарі - 6

+
0
bonv
bonv
24 березня 2020, 10:07
#
Реагують дуже швидко але світова криза вдарить і по них.
+
0
rredrred
rredrred
24 березня 2020, 13:46
#
Как удобно получилось, поднялся спрос на доллар и теперь все будут должны фрс
+
0
Petrovich121
Petrovich121
24 березня 2020, 15:26
#
Понимают что делают,заливают своими деньгами внутренний рынок и им *** какая будет инфляция и как подорожание гречки скажется на курсе доллара к евро
+
0
bonv
bonv
24 березня 2020, 15:40
#
В штатах гречку не дуже...:)... Взагалі то підтримують свого виробника..
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
24 березня 2020, 10:21
#
Если понадобится то ФРС будет сбрасывать наличные прямо с вертолёта.
( Яков не зевай , может и нам что-то поймать удастся)
+
0
bonv
bonv
24 березня 2020, 10:36
#
Нам - ні. Йому - так:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися