Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 13:15

До 170 тисяч. За порушення правил карантину будуть штрафувати

За порушення правил карантину в Україні введуть штрафи до 170 тисяч гривень. Про це йдеться в законі №3219, який Рада ухвалила сьогодні, 17 березня.

За порушення правил карантину в Україні введуть штрафи до 170 тисяч гривень.
Фото: golos.com.ua

Штрафи за порушення карантину

За порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями пропонується ввести адмінштрафи:

  • для громадян — в розмірі 1-2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. гривень);
  • для посадових осіб — 2-10 тис. неоподатковуваних (34-170 тис. гривень).

Читайте також: Рада скасувала ЄСВ для ФОПів. Обов'язкове запровадження РРО відтермінували

Кримінальна відповідальність

Законопроект також посилює кримінальну відповідальність за порушення норм, встановлених з метою попередження епідемічних та інших інфекційних захворювань, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

зокрема, пропонується підняти штраф зі 100 неоподатковуваних мінімумів до 1-3 тис. неоподатковуваних мінімумів (з 1,7 тис. гривень до 17-51 тис. гривень).

Читайте також: Надзвичайний стан. Нацбанк не буде вводити ніяких обмежень на роботу банків

Покарання за подібне правопорушення, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, зберігається у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Зміни набудуть чинності з дня їх опублікування.

Штрафи за порушення у закупівлі

У разі якщо посадові особи не оприлюднюють або порушують порядок оприлюднення інформації про закупівлі для потреб боротьби з епідемією, їх будуть карати штрафом 700-1 000 неоподатковуваних мінімумів (11,9-17 тис. гривень).

Читайте також: Медикам на час карантину обіцяють 200% надбавки до зарплати

Нагадаємо

  • З 12 березня по 3 квітня в Україні введено карантин для запобігання поширення коронавірусу.
  • З вівторка, 17 березня, у зв'язку з карантином в Україні заборонені не лише регулярні й нерегулярні перевезення пасажирів автотранспортом. З 23:00 17 березня буде припинена робота метрополітену по всій країні.
  • З 18 березня по всій країні забороняються також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, що виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.
  • З 17 березня Україна закриє пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення на 2 тижні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися