Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 лютого 2020, 18:14

Топ-3 банки за дохідністю депозитів у гривні (огляд)

За останні два тижні максимальна ставка за вкладами в гривні на 12 місяців опустилася з 16,75% до 16% річних. Про це свідчать дані депозитного огляду, який щотижня готує «Мінфін».

Депозит, выдсоткова ставка, банки, вкладники, дохід
фото: psm7.com

Депозити в національній валюті подешевшали у 19 з 29 великих банків відразу на 0,5-2,5% річних. Серед найщедріших банків за річними депозитами у гривні з'явилися нові лідери.

Які банки обіцяють вкладникам найбільше

Зараз найвищу дохідність за гривневими депозитами на 12 місяців пропонує клієнтам Глобус Банк — 16% річних.

На другому місці розмістилися Банк інвестицій та заощаджень і А-Банк зі ставкою 15,5% річних. Кожен з них знизив дохідність за вкладами на 0,5%, але обидві фінустанови залишилися в трійці найщедріших банків. Оскільки інші банки опустили ставки ще нижче.

Форвард Банк, який тривалий час пропонував найвищу дохідність за депозитами в національній валюті на рік, знизив ставку з 16,75 до 15,25%. В результаті він опинився на третьому місці. Для порівняння: ще напередодні Нового року на таких же умовах банк обіцяв вкладникам 18% річних.

Читайте також: Що приховує плаваюча депозитна ставка

Що кажуть банкіри

Середня дохідність депозитів залежить від облікової ставки НБУ. З початку 2019 року остання знизилася на 7 в.п. — з 18% до 11% річних.

«За аналогічний період середня дохідність роздрібних депозитів у гривні в залежності від терміну розміщення вкладу знизилася в середньому на 2,5-3,2 в.п. — до 12,45-13,04% річних», — розповів директор з розвитку бізнесу Банку Кредит Дніпро Денис Міхов.

Банки і далі будуть знижувати вартість залучення коштів, балансуючи між фактором зниження облікової ставки і попитом на депозити серед населення.

«Тим, хто планує відкрити депозит, варто зробити це зараз, щоб зафіксувати вищу дохідність», — радить директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБу Дмитро Поліщук.

Притік депозитів у банки

Падіння ставок не завадило банкам наростити депозитні портфелі. За підсумками 2019 року, обсяг депозитів фізичних осіб (без врахування ФОПів) сягнув 544,7 млрд грн. Це на 8,6% або на 43 млрд гривень більше, ніж у 2018 році.

Відкривай каталог і розміщуй депозит з додатковою ставкою від «Мінфіну» до 3% річних

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
13 лютого 2020, 9:48
#
Внимание! Конкурс комментариев:

https://www.youtube.com/watch?v=r_UJ229kDU8

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися