Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 лютого 2020, 14:10

Фінмоніторинг: Акордбанк оштрафували на 2,3 мільйона за порушення

Нацбанк у січні 2020 року застосував до ПуАТ «КБ «Акордбанк» як захід впливу штраф у розмірі 2,313 млн гривень за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк у січні 2020 року застосував до ПуАТ «КБ «Акордбанк» як захід впливу штраф у розмірі 2,313 млн гривень за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу.
Фото: epravda.com.ua

Нові правила фінмоніторингу

Вже через 3 місяці банки подвоять пильність і почнуть з особливим завзяттям блокувати підозрілі операції клієнтів. Причина проста: новий «антивідмивний» закон в рази збільшив розмір штрафів для суб'єктів моніторингу за недбайливе виконання обов'язків.

Які операції контролюватимуться

Закон збільшив граничні суми фінансових операцій, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Зараз моніторяться суми від 150 тис. грн, з кінця квітня — тільки операції, які стартують з 400 тис. грн. Аналогічним чином зміниться і поріг валютного контролю за експортно-імпортними операціями.

Читайте також: Фінмоніторинг: Нацбанк оштрафував чотири банка

1. У поле зору потраплять всі закордонні та внутрішні грошові перекази і фіноперації з готівкою — внесення, переказ, отримання на суму від 400 тис. грн.

2. Грошові перекази без відкриття рахунку, в тому числі міжнародні на суму від 30 тис. грн. Ініціатору такого переказу доведеться представити повну інформацію про себе та одержувача.

3. Ставки і виграші в лотерею, казино тощо. Моніторити будуть суми від 30 тис. грн.

4. Операції з віртуальними активами, в тому числі, криптовалютами.

Коментарі - 1

+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
2 лютого 2020, 18:03
#
Ничего страшного- через суд отменят...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися