Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2020, 16:40

Депутати пропонують компенсувати податки компаніям, які інвестують у бізнес

У парламенті зареєстрували законопроект, що пропонує надавати преференції компаніям, які інвестують у бізнес. Таким компаніям планують компенсовувати податки, повідомив міністр економіки Тимофій Милованов.

У парламенті зареєстрували законопроект, що пропонує надавати преференції компаніям, які інвестують у бізнес.
Фото: delo.ua

Що це дасть

«Ми можемо стимулювати розвиток бізнесу через спеціальні інвестиційні преференції. Вже є відповідний законопроект про відшкодування податків для бізнесу, що інвестує пропорційно до суми інвестицій», — повідомив Милованов.

На думку міністра, це має стимулювати розвиток економіки України. Разом з цим держава планує зменшувати податкове навантаження на бізнес та знижувати вартість кредитів.

Читайте також: Рада направила два мільярди у Фонд розвитку підприємництва

Також Милованов привітав ухвалення Радою закону про створення Фонду розвитку підприємництва, з якого планують виплачувати компенсацію відсотків за кредитами.

Обрати кредит готівкою

Раніше повідомлялося

  • Урядова програма «Повертайся та залишайся» запрацює з 1 лютого. Гроші на розвиток бізнесу видаватимуть через Німецько український фонд. Загалом планується, що у 2020 році на здешевлення кредитів для бізнесу витратять 5 мільярдів гривень.
  • Розмір кредитів за цією програмою досягатиме 1,5 млн грн на 5 років, а відсоткова ставка буде залежати від виручки і створених робочих місць.
  • Нововведення в законах щодо підприємців спричинили зменшення реєстрацій ФОП. За 2019 рік в Україні було зареєстровано 312 211 нових фізичних осіб-підприємців, що на 15% менше, ніж у 2018 році.

Коментарі - 7

+
+45
aktibuhs
aktibuhs
14 січня 2020, 16:45
#
Это типа, если моя компания заработала деньги и я эти деньги не вывел в зарплату, а израсходовал на развитие своей компании - то я не буду платить налог на эти заработанные деньги?
или это что-то другое, просто я думал так оно и есть.
+
0
Андрій Зарубін
Андрій Зарубін
14 січня 2020, 16:49
#
Сейчас это работает так: заработал деньги -> потратил на зарплаты -> заплатил налог с разницы -> инвестировал, что осталось в предприятие. 

Как я понял, последние два пункта планируют поменять местами.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 січня 2020, 16:49
#
На сколько я понял, теперь «юрик» будет «развивать» чп - посредника и не платить налоги ? Если так, то это уже и так есть и это одна из теневых схем по минимизации налогов. Или я не так понял?
+
+15
Seven S
Seven S
14 січня 2020, 16:52
#
Может сделают налог 0% для физ лиц НДФЛ, которые покупают акции украинский компаний?

Как aktibuhs предлагает не сделают - это налоги как в Эстонии, на выведенный капитал, вместо налогов на доходы. На это правительство не пошло.

Подозреваю что опять будет закон только «для своих», а не для обычных людей
+
+60
Rebel
Rebel
14 січня 2020, 17:41
#
Гарна корупційна модель.
+
+30
Італій .
Італій .
14 січня 2020, 20:52
#
Что только люди не придумают лиш бы налог на выведенный капитал не вводить. 


Теперь кроме карманного возмещения НДС будет ещё и карманное возмещение прочих налогов: *** платит всё, а свой кореш не платит ничего. Замечательны зе подход.
+
0
Maxsvo
Maxsvo
15 січня 2020, 5:06
#
В бюджете и так дыра огромная, а так и на зарплаты бюджетникам не хватит
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися