Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2019, 15:11

Люди в безпеці: Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків (відео)

Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати. А також профінансує всі зобов'язання, на які відкрито асигнування. В Державному бюджеті достатньо коштів для цього. Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив у фейсбук.

«Люди знаходяться в безпеці, а ситуація під повним контролем уряду. Вся інформація, яку сьогодні масово розганяють в окремих ЗМІ — фейк. Це не більш, ніж спроби окремих політиків завоювати собі політичні дивіденди», - заявив Гончарук.

Пояснення Гончарука

«Це тимчасове призупинення виплат казначейства по всім іншим статтям, яке вже не раз траплялось в Україні. Це абсолютно контрольована ситуація Урядом, яку ми успішно пройдемо», - запевнив прем'єр.

Читайте також: Гончарук підтвердив ризик невиконання бюджету і назвав причини

Чому так трапилось

"Наприкінці кожного року кожний орган намагається витратити всі гроші, які не були використані за 11 місяців до цього — хтось за декілька мільйонів купує канцтовари на наступний рік, а хтось просто майстерно привласнює ці гроші собі.

Ми з цією історією хочемо закінчити. До кінця фінансового року, тобто до 27 грудня, Держказначейство щодня вручну буде переглядати всі виплати, які планують провести. Це дозволить максимально ефективно витратити гроші українських платників податків.

Те, що така ситуація трапилась — це результат роботи неефективної державної машини протягом десятилітть. Зараз наша команда працює над тим, щоб ця ситуація не повторювалася більше ніколи.

Але головне — люди знаходяться в безпеці", - пояснив Гончарук.

Раніше повідомлялося

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року у зв'язку з ризиком невиконання держбюджету.

  • Кабмін різко скоротив перелік проектів, які отримають фінансування за рахунок субвенції соцекономрозвитку міст. Планувалося виділити 2,5 млрд грн субвенції, але тепер міста отримають 790 млн грн.

  • Загальний обсяг субвенції зменшили на 1,7 млрд грн, значну кількість об'єктів виключили. Наприклад, виключено 50% бюджетів органів місцевого самоврядування, з них більшість — ОТГ.

  • Влітку 2019 року уряд затримав містам виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Коментарі - 5

+
+30
ViktorFedorovi
ViktorFedorovi
19 грудня 2019, 15:17
#
Вручную просматривать все выплаты это ооочень эффективно... Надо всего лишь нанять 100к контролеров
+
0
SergValin
SergValin
19 грудня 2019, 15:59
#
Секундочку, я записываю!
Т.е. есть бюджет — это, вообще-то, закон. В нём есть расходные статьи. Всё это утверждено парламентом и подписано президентом.
А теперь премьер заявляет, что закон он исполнять не будет. Хотя никто ему не мешал, к примеру, неделю, месяц и т.д. назад внести законопроект с поправками к бюджету, где указать что он хочет сократить и почему (вот пошла бы хорошо эта идиотская отговорка про то, кто там себе хочет что присвоить, т.е. совершить уголовное преступление, на секундочку).

Всё хорошо, прекрасная маркиза!

P.S.
«Это временное приостановление выплат казначейства по всем другим статьям, которое уже не раз случалось в Украине» — а когда последний раз?
+
+25
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
19 грудня 2019, 16:16
#
Так і не так. Бюджет це закон, але премьєр має певну гнучкість. Гончарук правий в тому, що така економія буває в Україні, але не уточнив коли, а це було в кризові та воєнні роки. Він же не заявив зразу, що буде економити на канцтоварах, як Дубілет на папері, він сказав, що різатимуть статті. Будуть недобудовані дороги, навіть школа наша виграла якийсь конкурс і обіцяли відремонтувати стадіон до першого вересня, то поки що лиш обгородили і то не вскрізь, поставили пару тренажерів і все. То це лиш одна школа. Йому треба бабла купу, нєрєзи не дають скільки, тому ріжуть, перепозичають та братимуть з наступного бюджету вже зараз. А що буде наступного року? З першого дня мінус буде вже, зразу на низький старт. Цього року на листопад був дефіцит 30 лярдів, а наступного року вже з другого січня мінус десятка. Блін, не думав, що до цього дійде так скоро.
+
0
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
19 грудня 2019, 16:40
#
Зате долар вже скоро «па 8».
+
0
Altei
Altei
19 грудня 2019, 18:16
#
Звучат предупредительные звоночки со всех сторон, но их не слышат, или не хотят слышать. Самое забавное, что народ радуется :-) Ну как же? Раньше водитель трамвая получал 200$, а теперь все 280$, это ли не счастье? Просто какой-то театр абсурда...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися