Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2019, 17:38

Із законопроекту про неповернення Приватбанку зникла важлива норма — ЗМІ

У законопроект, який має заборонити повернення Приватбанку Коломойському, не потрапила узгоджена з МВФ важлива норма. Вона дозволяла притягнути до відповідальності власників виведених з ринку банків. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

У законопроект, який має заборонити повернення Приватбанку Коломойському, не потрапила узгоджена з МВФ важлива норма.
Фото: dpssmk.gov.ua

Що дозволяє закон зараз

Термін ліквідації банку обмежується п'ятьма роками. Пред'явити якісь претензії екс-власникам банку після закінчення цього строку не можна.

«Після закінчення строку ліквідації банку зникає юридична особа, він виключається з реєстрів, тому успішність позовів до власників таких банків фактично дорівнює нулю», — зазначає видання.

Читайте також: Екс-власники банків-банкрутів зможуть отримати компенсацію від держави

Що мали змінити

Зазначається, що за вимогою МВФ у законопроект була додана правка про те, що Фонд гарантування вкладів фізосіб може продовжувати ліквідацію системних банків, розпочату до набрання чинності цього закону, керуючись його нормами.

Запропонована в первинному варіанті поправка давала можливість судитися з екс-власниками банків «до переможного кінця».

Читайте також: Кабмін хоче стягнути з екс-власників Привату кошти, витрачені на націоналізацію

За даними джерел, Кабмін офіційно погодив цю поправку, але у проекті закону, який Кабмін направив на розгляд у парламент, цієї норми вже немає.

Раніше повідомлялося

  • 11 грудня Кабмін подав до парламенту законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань функціонування банківської системи», який змінює законодавство щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку.
  • МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком. Фонд хоче бути впевнений, що Україна не допустить відкату банківської реформи, і що гроші платників податків, витрачені на очистку Приватбанку, повернуться державі.
  • Ухвалення цього закону також прискорить офіційне підписання програми співпраці з МВФ і отримання першого траншу по ній.

Коментарі - 5

+
+15
warez
warez
12 грудня 2019, 17:59
#
Большой бизнес по-украински. Одной жопой на двух стульях, и рыбку съесть и на *** сесть, и так далее. Интересно, когда МВФу и прочим надоест эдакое поведение?
+
+80
Sozdatel
Sozdatel
12 грудня 2019, 19:07
#
Договорняк за спиной у МВФ ?) Растем :D
+
0
vasylmelnyk
vasylmelnyk
12 грудня 2019, 20:56
#
Думаю правка від любих друзів  коломойського, не прокатить .
+
0
Тони Райт
Тони Райт
13 грудня 2019, 9:15
#
А чего еще можно было ожидать от наперсточников?
И пусть ЗЕ-власть в сотый раз расскажет какие они «независимые» от «бизнесмена» Коломойского.
На что они рассчитывают, что МВФ этого не заметит?
Или примут в итоге то, что требует МВФ, а после получения энного к-ва траншей внесут правки в этот законопроект, выгодные бени?
+
0
ROMA KOMA
ROMA KOMA
14 грудня 2019, 18:16
#
Бариги своїх не здають. В злодійській державі не легко приймати справедливі закони. Народ «кинути» легко але, не дай боже, свого зачепити....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися