Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2019, 17:10

Частка «поганих» кредитів впала нижче 50% (огляд НБУ)

Частка непрацюючих кредитів в українських банках за ІІІ квартал скоротилася на 1,8 в. п. до 48,9%. Про це йдеться в Огляді банківського сектору НБУ.

Частка непрацюючих кредитів в українських банках за ІІІ квартал скоротилася на 1,8 в.
Фото: rbc.ua

Чому скорочується «проблемка»

  • У сегменті кредитування фізичних осіб частка непрацюючих кредитів скоротилася на 2,9 в. п. — до 38,1%. Але це не означає, що населення почало справно гасити старі кредити. Просто банки стали активніше кредитувати і частка непрацюючих кредитів почала танути в загальному обсязі.

  • У корпоративному сегменті держбанки реструктуризували ряд кредитів. Це  скоротило частку непрацюючих позик в цьому сегменті.

Читайте також: Держбанкам можуть дозволити продавати погані кредити (законопроект)

Читайте також: Президент доручив знизити NPL в держбанках і сформувати їм наглядові ради

В кого найбільше «поганих» кредитів

  • У державних банках проблема непрацюючих кредитів (NPLs) є найгострішою. На початок травня 2019 року частка NPLs в їх валових кредитних портфелях склала 66,2%.

  • Частка державних банків у загальному обсязі непрацюючих кредитів сектору становила 69,8%, з них 40,7 в. п. у Приватбанку.

Читайте також: На чужому досвіді: як Україні вирішити проблему поганих кредитів

  • Ощадбанк активно зменшує прострочену заборгованість. За час дії закону про фінансову реструктуризацію Ощадбанк провів 16 процедур фінансової реструктуризації на суму понад 26,8 млрд грн.

 Порівняти і взяти кредит готівкою

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися