Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2019, 14:47

Коломойський VS Приват: суд призначив дату розгляду про скасування націоналізації

Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про скасування націоналізації Приватбанку. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на реєстр судових справ.

Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про скасування націоналізації Приватбанку.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо з реєстру

У суддівську колегію увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев і Віталій Файдюк. Всі ці судді виходячи з реєстру судових рішень, мають досвід розгляду справ, пов’язаних з Приватбанком, і не на користь держави.

Передісторія

  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний админисуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Потім цей же суд скасував рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

Читайте також: МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком — Рожкова

  • Коломойський тоді заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає «правову оцінку» націоналізації.

Читайте також: Позов щодо Привату: суд «розмінували», але вирішили призупинити справу

  • Судові процеси по Приватбанку відбуваються в Україні, Європі (Лондон, Женева, Кіпр) і США. Окрім Приватбанку, з Коломойським і Боголюбовим судиться Нацбанк і Мінфін.

 Оформити онлайн картку «Універсальна Gold» Пиватбанку

Коментарі - 25

+
0
QGS
QGS
13 листопада 2019, 15:03
#
Один губозакаточный ключ уже не справляется Аппетит растёт не по дням;)
+
+30
bonv
bonv
13 листопада 2019, 16:03
#
Боротися з корупцією а не співпрацювати з олігархами корупціонерами які нашахраювали 5,5 млрд баксів з Привату…
Такою «боротьбою» з корупцією будуть виправдовуватися банальні бажання розпиляти чуже добро, домогтися політичного результату, вибудувати авторитарну систему.
+
0
crocodille
crocodille
13 листопада 2019, 18:24
#
Проценты капают.
+
+52
Денис Довбыш
Денис Довбыш
13 листопада 2019, 15:40
#
Даже как-то страшно становиться за страну и народ.
+
+34
Тони Райт
Тони Райт
13 листопада 2019, 16:36
#
Народ сам себе выбрал такое будущее
+
+52
crocodille
crocodille
13 листопада 2019, 17:24
#
У президента и Ко будет замечательная возможность, продемонстрировать всем, зачем, собственно, он стал президентом.
И чьим гарантом он является.
+
+37
bonv
bonv
13 листопада 2019, 17:26
#
Одне із головних повноважень президента. так це зовнішня політика і в ній за 3 місяці просто якась катастрофа. Після візиту Зе у Францію, Макрон відверто став загравати з Путіном. Після візиту Зе у США і опублікування розмови з Трампом, автоматично руйнує наші нормальні відносини з США і з Францією і Німеччиною. Після візиту Зе в Туреччину, Ердоган плює на нас і приймає на зустрічів депутатів РФ від окупованого Криму. А ще повернення РФ в ПАСЕ і підписання формули Штанмаєра, саме того чого бажала РФ. Суцільні провали і жодних успіхів у міжнародній політиці...
+
+15
crocodille
crocodille
13 листопада 2019, 17:37
#
Макрон с Эрдоганом и раньше с Путиным заигрывали.
Стенограмма разговора с Трампом - тут больше форс-мажер, не думаю, что «попередники» меньше в свое время лизали, просто это не стало обнародовано.

У западных лидеров куча собственных проблем, и за эти 5 лет они уже дико устали от Украины. Понятно, что как политик Зе - очень слаб, но увы, «маємо те, що маємо».
+
+45
yarg
yarg
13 листопада 2019, 17:42
#
Что значит «дико устали от Украины» ?
они на нас карьеры делают , а вам «устали»...
+
+30
crocodille
crocodille
13 листопада 2019, 18:12
#
Демократы в США карьеры делают.
Остальные уже карьеры сделали, и устали.
+
+30
yarg
yarg
13 листопада 2019, 19:27
#
Об этой усталости говорит только россия. с большой надеждой.
+
0
MorshinskA
MorshinskA
13 листопада 2019, 15:46
#
Властитель слабый и лукавый,
Плешивый щеголь, враг труда,
Нечаянно пригретый славой,
Над нами царствовал тогда.
+
0
RAxunkUA
RAxunkUA
13 листопада 2019, 15:50
#
Сейчас коллега bonv подтянется и растолкует всё по существу. Он зрит в корень.
+
+45
bonv
bonv
13 листопада 2019, 16:02
#
В нашей стране, при сумме украденного свыше 100 миллионов долларов, вина становится в принципе недоказуема. Тем более 5,5 млрд долларов..
+
+86
bonv
bonv
13 листопада 2019, 16:06
#
Фактично Суд Лондона назвав Коломойського злочинцем. І соромно, що в Україні він позиціонується по-іншому.
Єдиний шлях для Коломойського тепер – отримати контроль над Приватбанком і відкликати позов. Під будь-яким приводом. Навіть порівнювати високий суд Лондона зі сліпими футбольними арбітрами з Англії. Кричати про патріотизм і про те, що українці повинні розбиратися самі. Без буржуїв. Все, лише б не отримати фінальний вердикт і не віддати всі свої активи.
А тепер ще цікавіше послухати про те, що в України слабка юридична позиція. І про те, що треба шукати компроміс з олігархом і прощати йому 5,5 млрд доларів, які платники податків влили в Приватбанк, щоб врятувати його від банкрутства, а фінансову систему України від колапсу.
Цей суд дає для української влади чіткий орієнтир. Орієнтир правосуддя - Фурса.
От вам і транші МВФ...
+
0
SergS7
SergS7
13 листопада 2019, 19:27
#
Судова реформа Порошенка в дії. Невже реформований лжепатріотом у вишиванці суд прийме рішення на користь злочинця Коломойського? Висновок очевидний: Порошенко і Коломойський насправді партнери по брудному злодійському бізнесу
+
0
yarg
yarg
13 листопада 2019, 20:26
#
Так лжепатриота давно нет. И клоун у вышиванке и кокошнике давно исправил все его реформы. Или нет ? 
А вывод и правда очевидный - владельцев оффшора «Грин Фэмили»  ,воровавшего деньги привата мы знаем. И следствие знает.
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2019, 21:00
#
Ручні окружні суди Коломойського і його зе-команди прийдуть рішення на користь біглого олігарха. Але суди Англії та США приймуть справедливі рішення.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
14 листопада 2019, 7:45
#
Якщо не відкличуть позов...
+
0
bonv
bonv
14 листопада 2019, 10:29
#
І таке може бути.
+
0
anton1969
anton1969
13 листопада 2019, 16:07
#
А будет за что судиться если государство вытащит все деньги внесенные для спасения банка - всякие рефинансирования и дотации??
останется ли в таком случае банк вообще?
государство (читай - Народ Украины) профинансировали проворовавшихся банкиров и спасли банк от развоплощения - я не специалист, но так понимаю.
Лично я против чтоб оставлять им деньги с случае победы в суде. Есть более важные отрасли в экономике требующие вливаний.
+
0
crocodille
crocodille
13 листопада 2019, 17:22
#
> если государство вытащит все деньги внесенные для спасения банка

Это весьма плохой сценарий. Коллапс ПриватБанка == коллапс всей банковской системы.
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2019, 17:31
#
Український олігарх Ігор Коломойський, як і раніше, має намір повернути «ПриватБанк» або отримати компенсацію. Про це Коломойський розповів в інтерв'ю виданню The New York Times.
За словами олігарха, особи, які відповідальні за націоналізацію, як-от Порошенко, повинні бути покарані, і «для них мають повернути смертну кару».
Також видання зазначило, що оскільки міжнародні партнери стурбовані роллю Коломойського, президент України Володимир Зеленський публічно заявляє, що він не поверне банк його колишнім власникам. На що олігарх заявив, що Зеленський бреше.
«Він знає, що їх (гроші, які Коломойський і партнер вивели з банку, – ред.)  не вкрали. Він говорить те, що ви хочете почути», - зазначив олігарх. Це просто жесть..
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2019, 16:43
#
Агентство Bloomberg повідомляло, що повернення в Київ олігарха Ігоря Коломойського, його відмінні контакти з новою адміністрацією і райдужні перспективи можуть зіпсувати  Зеленському репутацію.. От і...
+
0
Lefert
Lefert
14 листопада 2019, 7:24
#
Вообще не интересная тема. Национализацию никак не отменят.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися