Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2019, 15:31

Екс-керівництво Вектор Банку підозрюють у розкраданні 28 мільйонів

Держбюро розслідувань вручило колишньому голові правління Вектор Банку і ще кільком екс-керівникам структурних підрозділів фінустанови підозру в незаконному виведенні з банку через підставні фірми понад 28 млн грн. Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на сторінці в Facebook.

Держбюро розслідувань вручило колишньому голові правління Вектор Банку і ще кільком екс-керівникам структурних підрозділів фінустанови підозру в незаконному виведенні з банку через підставні фірми понад 28 млн грн.
Фото: gordonua.com

«Вчора повідомили про підозру екс-голові правління ПАТ «Вектор Банк» і ще кільком колишнім керівникам структурних підрозділів фінустанови, а сьогодні – екс-голові одного з департаментів банку», - написала вона.

Причина підозри

  • Згаданим топ-менеджерам банку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою, шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ).

  • За попередньою версією слідства, службові особи банку привласнили і незаконно вивели з фінустанови понад 28 млн грн, використовуючи схему з видачею кредитів низці підставних компаній.

Читайте також: Фонд приступив до ліквідації Вектор Банку

  • Починаючи з 2015 року, топ-менеджери Вектор Банку проводили завідомо невигідні фінансові операції з видачею кредитів приватним підприємствам, які мали ознаки фіктивності.

  • Далі через укладання фіктивних договорів купівлі-продажу цінних паперів, отримані від ПАТ «Вектор Банк» кошти були перераховані на рахунки пов'язаних з банком суб'єктів підприємницької діяльності і в подальшому розподілені між учасниками злочинної схеми.

  • Зараз ДБР продовжує слідчі дії з метою встановити всі обставини справи. Учасникам злочинної змови загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в березні 2017 року НБУ визнав неплатоспроможним Вектор Банк, у якому було виявлено порушення обліку документів клієнтів.

Коментарі - 3

+
+30
Andrey M
Andrey M
5 листопада 2019, 17:21
#
Аж смішно. 
А де справи по Коломойському, Бахматюку, Поліщуку, Лагуну, Фірташу та інших.
В Вектор банку вкрали менше 0.01% від того що накрали в ТОП банках.
Показуха і не більше.
+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
5 листопада 2019, 18:40
#
ДБР було створено під кредит тобто воно«имеет признаки фиктивности»?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 листопада 2019, 23:17
#
Andrey M
«А де справи по Коломойському»

Направьте свои претензии к действующему  президенту Зеленскому
и его команде в лице главы СБУ, главы МВД и генерального прокурора.

Но похоже им некогда заниматься воровством денег из Приватбанка.
Им бы придумать, как дать ход уголовному делу по краже мониторов из АП
и «повесить» эту кражу на экс-президента, а вы о каком-то Коломойском пишите. 
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися