Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2019, 17:11

Водії незабаром зможуть оформити електронні права і техпаспорт

Незабаром українці будуть отримувати електронні посвідчення водія та техпаспорти, а номерні знаки зможуть замовити онлайн, за допомогою мобільного додатку. Про це повідомляє Урядовий портал.

Незабаром українці будуть отримувати електронні посвідчення водія та техпаспорти, а номерні знаки зможуть замовити онлайн, за допомогою мобільного додатку.
Фото: kmu.gov.ua

Хто зможе оформити електронні права

За словами прем'єра Гончарука, скоро всі водії зможуть не носити із собою права щодня, а власники автомобілів ще й техпаспорт. У планах уряду зробити таку ж функцію і для «невласника» авто.

Оформити електронні права, техпаспорт або номери українці зможуть в мобільному додатку, який незабаром запустить «Мінцифри».

Про онлайн-замовлення «номерів»: що зміниться

За словами Гончарука, уряд також ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника.

Читайте також: Автомобілісти будуть оформляти номери самостійно

«Як це працює зараз. Під час реєстрації транспортних засобів громадянин міг вибрати номерний знак виключно з переліку, який був у сервісному центрі.

Вигравали від цього корупціонери, які „допомагали“ вибрати „красивий“ номер, а також великі монополісти — виробники номерів. З прийняттям проекту це зміниться. При реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію з обраним номерним знаком», — зазначає прем'єр.

Отримай картку технічного асистансу при оформленні автоцивілки від ІНГО Україна

Після цього він зможе замовити у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога — відповідність номерного знака державному стандарту ", — прокоментував прем'єр-міністр.

Коментарі - 2

+
0
Alex Kross
Alex Kross
24 жовтня 2019, 8:55
#
Ещё бы и паспорта туда же .....
+
0
Григорий П
Григорий П
10 лютого 2020, 19:38
#
Ага, а то очередя месяцами, а сервер постоянно «сбоит»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися