Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 жовтня 2019, 11:00

Жити легко, їсти смачно, любити життя і себе в ньому

10 правил життя від Наталії Невядомської — успішного київського ресторатора, співвласниці закладів французької кухні Très Français Très Branché, кейтерингової компанії Beaucoup і культурно-гастрономічного проекту it's NOT the LOUVR▪ gallery bar.

10 правил життя від Наталії Невядомської — успішного київського ресторатора, співвласниці закладів французької кухні Très Très Français і Branché, кейтерингової компанії Beaucoup і культурно-гастрономічного проекту it's NOT the LOUVR▪ gallery bar.
Фото: sbr.in.ua

«Мінфін» продовжує серію публікацій про успішних українських бізнесменів — «Правила життя підприємців». У цих матеріалах ми збираємо з відкритих джерел висловлювання бізнесменів про їх принципи ведення бізнесу, погляди на життя і секрети успіху.

Партнер матеріалу

Десять років тому Наталя Невядомська була заступником голови правління страхової компанії «ІНГО Україна». Але в якийсь момент вирішила кардинально змінити своє життя.

«Ідея відкрити французький ресторан прийшла після численних мандрівок Францією. В одному закладі я раптом відчула себе дуже органічно, — не в ролі гостя, а в ролі людини, яка знає все зсередини, господаря цього закладу. Так з'явилася мрія, особливе відчуття, що це — моє» — згадує Наталя.

Перешкодою на шляху до мрії був страх. За словами Невядомської, пізніше вона усвідомила, що всі затримки реалізації планів і бажань були викликані страхом розгорнути життя на 180 градусів, зробити його непередбачуваним, нестабільним. Але на якомусь етапі страх не зробити став більшим остраху зробити.

До реалізації своєї мрії Наталія Невядомська приступила грунтовно. «Ми вивчили кілька базових регіонів Франції, і не тільки меню — фотографували інтер'єри, говорили з шеф-кухарями. Обійшли, напевно, понад 50 ресторанів. До складання меню я підійшла, як маркетолог — моя друга освіта тут знадобилося більш ніж. Систематизувала страви, обирала найбільш вдалі. Переписували рецепти, купували гастрономічні книги. Так я розуміла, — це дійсно французький рецепт або для туристів», — розповідає Наталя.

Читайте також: Правила життя підприємців. В'ячеслав Клімов

Famille Très Français розвивалася поступово. Спочатку з'явився ресторан традиційної французької кухні для всієї родини Tres Francais. Потім ресторатор вирішила показати сучасну Францію і нові підходи до гастрономії в закладі Très Branché, де стіни прикрашені стріт-артом. А в it's NOT the LOUVR gallery bar можна випити авторський коктейль, перекусити і долучитися до мистецтва.

Тільки французам під силу зробити з їжі справжнє свято. Це безперечно варто у них перейняти.

10 правил і принципів життя Наталії Невядомської

1. «Мистецтво жити легко, їсти смачно, любити життя і себе в ньому» — девіз нашого Très Français. Це і мій особистий девіз, який я хочу впровадити у своє життя. За принципом: коли повторюєш багато разів, то починаєш так жити. Сама себе мотивую на радість, і навколишні також заряджаються моїм оптимізмом.

2. Якщо виникла ідея відкрити бізнес, треба перевірити — це данина моді чи внутрішнє бажання. Якщо ідея не стала «нав'язливою», то це просто розмови і мрії.

3. Важливо не тільки знайти свою нішу, але і постійно у ній розвиватися. Змінюється світ, змінюються наші гості, і ми повинні змінюватися як мінімум разом з ними або трохи випереджати, щоб залишатися їм цікавими.

4. Жити в будиночку на морі, мати маленький готель-ресторанчик і отримувати задоволення – це класний план, але раніше я хотіла цього більше. А зараз я розумію, що якщо все це придбати, то там доведеться працювати 24 години на добу. Ця мрія — картинка кіношна, а насправді — пекельна праця до кінця життя.

5. Ресторатор повинен бути лідером і граючим тренером. Після відкриття закладу власнику треба перші півроку жити в ньому, поки він не передасть бачення світу своїй команді.

6. Реалізовувати для інших можна лише те, у що віриш сам, що подобатися самому і чим гориш. Мало того — ідеєю повинна жити твоя команда, професіонали, які поділяють твої цінності і цінності твого бренда.

7. Вільний робочий день – це чудово, але я зрозуміла, що, фактично, він вимагає більшої самоорганізації, від якої наприкінці місяця залежать показники і за відвідуваністю, і прибутку.

8. До критики ставлюся позитивно. На першому етапі критика нам була просто необхідна, бо ми хотіли бути професійними у всьому. Я перфекціоністка, і в будь-якому ресторані вимогливий гість.

9. Головний рецепт стійкості сімейного союзу навіть не терпіння, а бажання партнерів розвивати свої відносини в парі, своєчасно проводити їх апгрейд. Змінюємося ми, отже, це нормально і правильно – приводити у відповідність новим нам і наші відносини з близькою людиною. Це робота, так, але вона цікава і результат точно цього вартий!

10. Мене дуже заряджають зустрічі з цікавими людьми. Це одна з причин того, чому ми підтримуємо так багато арт-проектів.

Коментарі - 5

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
19 жовтня 2019, 16:42
#
Хорошие слова и сигналы. Супер статья.
+
+39
Bitcoin
Bitcoin
19 жовтня 2019, 23:15
#
Ваниль ванильная
+
+29
ccc2013
ccc2013
20 жовтня 2019, 8:46
#
Неплохо,но обо всем этом пишут все глянцевые журналы уже лет 25..
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
20 жовтня 2019, 11:04
#
Глянцевые журналы пишут однообразно. А здесь пару цитат задело, часть с книг, часть лично жизни.
+
+7
Mariunol
Mariunol
21 жовтня 2019, 14:26
#
А например? так как статья хорошая, но все услышано до этого
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися