Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2019, 11:08

Госпсуд Києва «замінували» перед дебатами по справі Приватбанку

Невідомий повідомив про мінування Господарського суду Києва, де сьогодні на 10:30 призначені дебати за позовом про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Про це повідомляє прес-служба суду.

Невідомий повідомив про мінування Господарського суду Києва, де сьогодні на 10:30 дебати призначені за позовом про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову.
Фото: infoport.live

Що відомо

«На місце події виїхали слідчо-оперативна група управління поліції, кінологи і вибухотехніки. З приміщення суду були евакуйовані працівники та відвідувачі. Про відновлення роботи суду буде повідомлено додатково», — сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що рішення у справі суд планував винести сьогодні після дебатів.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Передісторія

Початок розгляду справи Приватбанку по суті був запланований ще на 24 вересня, але засідання двічі переносили.

8 жовтня Господарський суд Києва завершив розгляд зустрічного позову у справі про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам і призначив дебати на 17 жовтня.

15 жовтня Приватбанк здобув перемогу в Апеляційному суді Лондона.

Читайте також: До чого призведе рішення англійського суду щодо Приватбанку, — експерт

Коломойський і підконтрольна йому з Боголюбовим кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу Приватбанку між Міністерством фінансів в процесі націоналізації, а також повернути їм акції банку.

Оформити онлайн карту «Універсальна Gold» Приватбанку

У квітні 2019 року, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним».

НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Потім цей самий суд скасував рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку.

Читайте також: МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком — Рожкова

Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $ 2 млрд. Пізніше він вимагав назад акції банку.

Місія МВФ, що працювала в Україні з питання нової програми, поїхала без конкретики. За інформацією, МВФ хоче детально прописати в меморандумі гарантії того, що Приватбанк не повернуть колишнім власникам.

Коментарі - 5

+
+29
AleksandrBank
AleksandrBank
17 жовтня 2019, 11:23
#
Эх мы упустили этот момент, решение могут не только переносить, можно просто минировать каждую неделю.
+
0
bonv
bonv
17 жовтня 2019, 12:14
#
Важливе рішення прийнято в Лондоні.. А на наші ручні суди пофіг...
+
0
Oger
Oger
17 жовтня 2019, 12:06
#
Bonv це ти?)
+
0
bonv
bonv
17 жовтня 2019, 12:13
#
Коломойський напевне руками Богдана...:).. 
Чи на Oger шапка горить?:)
+
0
bonv
bonv
17 жовтня 2019, 12:26
#
Хозяйственный суда Киева принял решение о приостановке рассмотрения иска бывших владельцев национализированного «ПриватБанка» олигарха Игоря Коломойского и компании Triantal Investments Ltd. о признании недействительным договора о выкупе банка Минфином в 2016 году. Об этом сообщил и.о. главы Хозсуда Петр Паламарь, передает РБК-Украина.
Как отметил Паламарь производство по этому делу было приостановлено накануне.
«Сегодня его не будут рассматривать. Причина приостановки, насколько я знаю, - до рассмотрения другого судебного дела, которое не рассматривается в Хозяйственном суде Киева, но рассматривается в Украине в другом суде», - сказал он.
В пресс-службе Хозсуда остановку рассмотрения производства объяснили тем, что там ожидают вступления в законную силу решения по другому делу.
ФАРС..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися