Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2019, 18:38

Рада скасувала перелік заборонених до приватизації держкомпаній

Верховна Рада скасувала перелік заборонених до приватизації державних компаній, прийнявши законопроект 1054-1 в цілому з подальшим доопрацюванням. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верховна Рада скасувала перелік заборонених до приватизації державних компаній, прийнявши законопроект 1054-1 в цілому з подальшим доопрацюванням.
Фото: rbc.ua

Що це значить

  • Законопроект пропонує визнати таким, що втратив чинність закон «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».
  • Крім того, пропонує змінити визначення критеріїв об'єктів, що не підлягають приватизації. Зокрема, встановити, що об'єкти права державної власності, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованих територіях.

Що це дасть

Наголошується, що закон сприятиме активізації інвестиційної діяльності в ринковому середовищі, забезпечить рівність прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави за розпорядженням об'єктами державної власності, що сприятиме оптимізації системи управління держмайном.

Читайте також: Іноземців допустять до приватизації українських держпідприємств

Уряд впевнений, що закон забезпечить зняття штучних заборон щодо приватизації державного майна та позитивно вплине на економічний розвиток регіонів.

Історія питання

  • З початку року бюджет отримав 870 мільйонів від приватизації державного і комунального майна.

  • Велика приватизація тимчасово заблокована і, за словами в. о. голови ФДМ, може відновитися вже до кінця 2019 року, а завершитися — протягом найближчих п'яти років.

Коментарі - 6

+
+55
Qwerty1999
Qwerty1999
2 жовтня 2019, 18:49
#
Гулять так на все...
+
0
bonv
bonv
2 жовтня 2019, 21:14
#
Все по своєму і під себе..
+
0
Skpablo17
Skpablo17
2 жовтня 2019, 22:38
#
Креативно!)))
+
+15
Skpablo17
Skpablo17
2 жовтня 2019, 22:52
#
В лесах приватизированных при появлении эфективного руководителя будут грибы плодиться немеряно, лоси рогатые и зайцы в изобилли заведутся. в реках привтных- карась станет размером с кабана. В энерго атоме атом станет обогащеннее, и его можно будет просто находить на приватизированной свалке размером с киевскую область. ну и естессно- кукуруза будет кукурузица. ТЭЦ будут светлы и чисты(а хлебокомбинаты уже раньше мусара распилили на металлолом. и щас живут в Англии, где даже дорогу переходят в нужных местах-образец законопослушия)
+
0
Григорий П
Григорий П
8 жовтня 2019, 19:14
#
Им обидно было, что попередники все прихватизировали, вот и пришлось придумывать
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 жовтня 2019, 22:32
#
В ответ на такое прогрессивное решение партии «слуг народа», работники частного предприятия молят о национализации.

Рабочие Днепровского меткомбината обратились к Президенту Украины Владимиру Зеленскому с просьбой национализировать предприятие, чтобы избежать его остановки и сокращения рабочих мест.

Как сообщает Цензор.НЕТ, видеозапись обращения находиться по адресу https://youtu.be/opC-PO7hCVY

«Руководством делается все, чтобы остановить наш комбинат: по сути происходит саботаж и умерщвление металлургического гиганта — из трёх доменных печей остановлены две, не работает в полную мощность конвертерный цех. Всё это делается под предлогом неконкурентоспособности и снижения объемов производства, что является абсолютной чушью. Наша продукция востребована… За прошедшие сутки, к примеру, уволилось 280 человек… Лично наше предложение, как рабочих-металлургов – это национализация ПАО „ДМК“ и других подобных комбинатов страны с полной и безоговорочной деолигархизацией отраслей производства», — говорится в обращении.

Источник: https://censor.net.ua/v3155388
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися