Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2019, 15:47

Фонд ліквідував Старокиївський Банк

17 вересня 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних завершив ліквідацію ПАТ «Старокиївський Банк». Про це йдеться у повідомленні Фонда.

17 вересня 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних завершив ліквідацію ПАТ «Старокиївський Банк».
Фото: glavcom.ua

«Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Старокиївського Банка було подано документи державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», — йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим Фонд гарантування повідомляє про завершення виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам банка.

Що відомо

  • Національний банк 11 вересня 2014 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації «Старокиївського банку».
  • За інформацією Нацбанку, у ході перевірки банку було виявлено порушення законодавства і викривлення у звітності.
  • У зв'язку з порушеннями НБУ у травні 2014 року визнав банк Старокиївський проблемним і встановив термін для їх усунення. Однак, власники банку не вживали заходів з фінансової підтримки банку, а навпаки, намагалися виводити кошти із банку і допускали нові порушення, тому Нацбанк вирішив зарахувати банк до категорії неплатоспроможних, а згодом — ліквідувати його.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися