Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 15:10

У Нацбанку відреагували на підпал будинку Гонтаревої

Правління Національного банку України висловилося на підтримку екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої, будинок якої  у селищі Гореничі поблизу столиці сьогодні вночі спалили невідомі зловмисники. Про це йдеться в звернення на сайті НБУ.

Правління Національного банку України висловилося на підтримку екс-голови НБУ Валерії Гонтарєвої, будинок якої  у селищі Гореничі поблизу столиці сьогодні вночі спалили невідомі зловмисники.
Фото: pravda.com.ua

«Ми, правління Національного банку України, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на екс-голову центробанку Валерію Гонтареву і в її особі — на всіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України», — йдеться в заяві.

У Нацбанку назвали низку інцидентів з Гонтаревою терором.

«Його мета — залякати реформаторів української економіки, минулих і нинішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати. Ми не будемо мовчати. Адже це — пряма і неприхована загроза демократії і реформ, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян», — наголошується в заяві.

Читайте також: Гонтарева про допит в ГПУ: чекаю їх у Лондоні

Також у правлінні НБУ наголосили, що цей терор загрожує не лише реформ, а й кожного громадянина, його конституційних прав і свобод, гарантом захисту яких має бути держава.

«І нарешті, це повне руйнування моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору. Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників і акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про яких Національний банк раніше передала в правоохоронні органи», — йдеться в заяві.

Що відомо

  • Сьогодні вночі невстановлені зловмисники спалили будинок екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої у селищі Гореничі під Києвом.
  • Поліція кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна і знайшла на згарищі будинку запальну світлошумову ракету.
  • Раніше Гонтарева була госпіталізували в лікарню із серйозними травмами в результаті того, що її збила машина на пішохідному переході в центрі Лондона. Пізніше, 5 вересня, невідомі спалили автомобіль її невістки.

Коментарі - 9

+
+42
Цой Жив
Цой Жив
17 вересня 2019, 16:15
#
В голові не вкладається. Так нахабно, відкрито чинити розправу з Гонтарєвою і одночасно залякувати інших своїх ворогів.
На поліцію в мене жодних сподівань та ілюзій. Не для того беня дозволив зилишити авакова на посаді.
+
0
Kaleb
Kaleb
17 вересня 2019, 16:42
#
Кажуть, що сусіди в минулому кращого банкіра Європи дали свідчення, згідно з якими на місці пригоди вони бачили чоловіка з сімітською зовнішністю. При цьому, він чимось нагадував Санта Клауса в ярмулці.
+
+41
Влад Котенко
Влад Котенко
17 вересня 2019, 16:17
#
Реформаторы ахаха
Очень смешно. Просто уписаться можно. Сейчас она получит полит убежище на фоне этих поджогов и на этом все
+
+27
neverice
neverice
17 вересня 2019, 16:26
#
Видимо, Гонтарева оставила после себя достаточно много лояльных себе людей. Которых нужно запугать. Сама Гонтарева не влият уже особо на НБУ. Так что это либо месть за ее дела, как Портнов желчью исходит против Пороха, либо же запугивание остатков ее команды. Скорее всего и то, и другое.
Сам факт такого, фактически, террора очень показателен как маркер изменений в стране и политике. Нужно обладать железными яйцами, чтобы при нынешней власти пытаться проводить политику, неугодную олигархам. И это при полной победе полит силы, пришедшей с лозунгами борьбы с олигархами.
Чем хороша Гонторева - она не боялась. НБУ боролся с банками-отмывайками, независимо от их владельца.
+
0
Kaleb
Kaleb
17 вересня 2019, 16:35
#
Читаю: «Правление Национального банка Украины высказалось в поддержку злоумышленников ...» Если пораскинуть, то какой смысл поджигать дом Лерки если она ни на что не влияет? Наоборот по почерку похоже на «Лучшего банкира Европы».  Не удивлюсь если дом был недавно застрахован по оценочной стоимости явно выше рыночной и кто-то скоро попросит убежище в UK.
+
+15
neverice
neverice
17 вересня 2019, 16:51
#
А зачем ей убежище в UK, если она и так там живет и работает с 2018? Дом же куда проще продать. Страховой рынок Украины - это немного не то, что показывают в фильмах.
А смысл весьма доходчиво описан в статье - запугать. Не ее. А ее колег, будущих и текущих госслужащих. Ей лишь отомстить. Такая тактика запугивания весьма и весьма распространена. Мафиозная классика.
+
+15
Kaleb
Kaleb
17 вересня 2019, 17:12
#
Это отлично, но вы забываете об экстрадиции, Интерполе и прочих мелочах . «Живет и работает» - сильно. Думаю, Лера после своих свершений на родине, может очень долго не работать. О тактике и мафиозных классиках судить не берусь - вам похоже виднее))
+
0
neverice
neverice
18 вересня 2019, 13:47
#
Вы строите свои рассуждения из голословного утверждения, что она в чем-то виновна. Это не доказано и против нее даже дел толком не открыто. Как-то рановато сжигать свои дома и машины. Тем более, экстрадиция по политическим делам — практически нереальный случай. Вы хоть один такой знаете? Потому все ваши аргументы надуманы и притянуты за уши. Ибо исходный посыл является лишь гипотезой.
А вот я строю рассуждения из вполне реальных фактов. Дел нет, живет она далеко, нашей полиции ей бояться нечего, как и наших возможных уголовных дел. Зато есть поджог машины и дома. Совпадение? Или сама сожгла? Явно имеет место быть запугивание и давление.
+
0
TAN72
TAN72
17 вересня 2019, 18:08
#
Это одна из тех многих реформаторов которые кричали в микрофон-« куля в лоб так куля в лоб»?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися