Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2019, 16:10

Верховний суд дозволив фірмі Коломойського продати Промінвестбанк

Верховний Суд відхилив скаргу російської держкорпорації «ВЕБ.РФ» на рішення судів попередніх інстанцій, якою корпорація хотіла зупинити продаж акцій Промінвестбанку. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на постанову суду.

Верховний Суд відхилив скаргу російської держкорпорації «ВЕБ.
Фото: biz.censor.net.ua

Що відомо

Повідомляється, що Верховний Суд 9 вересня відкрив касаційне провадження за скаргою «ВЕБ.РФ» на постанову Київського апеляційного суду, якою було скасовано судову заборону Державної виконавчої служби здійснювати будь-які дії з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.

Заборону було скасовано за позовом пов'язаної з Ігорем Коломойським ТОВ «Телерадіокомпанія „Жиса“.

Читайте також: Приватбанк здобув ще одну перемогу над Росією в Гаазі

ВЕБ.РФ» просив Верховний Суд призупинити дію постанови Київського апеляційного суду від 27.08.2019, але суд відмовився задовольнити відповідне клопотання.

Аргументи суду

  • Суд аргументував своє рішення тим, що російська держкорпорація не надала достатньо обґрунтованих підстав, за якими суд касаційної інстанції може призупинити дію оскаржуваного рішення, яким відмовлено в задоволенні заяви про забезпечення позову".

Раніше Фондова біржа ПФТС, на якій на 28 серпня був призначений аукціон з продажу 99,7726% акцій Промінвестбанку, повідомляла, що в установлений термін не отримала жодної заявки на його покупку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися