Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2019, 15:39

Ощадбанк відкрив перше в Донецькій області інклюзивне відділення

У центрі Слов’янська по вулиці Поштовій, 44 розпочало роботу перше в Донецькій області інклюзивне відділення Ощадбанку, адаптоване для комфортного обслуговування всіх клієнтів, у тому числі з порушеннями зору, слуху та опорно-рухового апарату. Загалом у системі банку таких відділень вже 23. Інклюзивні відділення проектуються з урахуванням основ універсального дизайну, доступності середовища та певних антропометричних даних. Спеціально для цих установ розробляються технічні рішення, аналогів яких немає в Україні.

Відділення

Для зручного обслуговування клієнтів з порушеннями опорно-рухового апарату і зору у відділенні передбачено:

∙ банкомат та інформаційно-платіжні термінали з маркуванням клавіатури, роз’ємом для навушників або вбудованими слухавками та програмою керування голосом

∙ тактильну плитку

∙ кнопку виклику менеджера

∙ понижені касові вікна.

Для якісного обслуговування клієнтів з порушеннями слуху співробітники інклюзивного відділення пройшли навчання основам жестової мови.

Відділення

«Наше відділення не лише інклюзивне. Це найбільше відділення банку в місті, яке може обслужити понад півтисячі відвідувачів щодня. Ми раді всім нашим клієнтам! Хочемо, щоб вони знали, що ми чекаємо на них. У нас буде комфортно всім – і мамам з дітьми, і людям з порушеннями зору чи слуху, і клієнтам на візках. Великим і малим клієнтам. До речі, спеціально для обслуговування внутрішньо переміщених осіб створено окрему зону. Завдяки спеціально розробленим технічним рішенням кожен клієнт Ощадбанку зможе скористатись широким спектром банківських послуг – від оплати комунальних послуг до кредитування бізнесу. Впевнена, що з відкриттям цього відділення Ощадбанк стане ще доступнішим та сучаснішим», – зазначила Світлана Яківчик, начальник Донецького облуправління Ощадбанку.

на відкритті відділення

На базі таких відділень збираються інклюзивні клуби, проводяться тренінги Inclusive Friendly для співробітників банку, клієнтів та партнерів з державних та комерційних компаній. У своїй роботі з розвитку інклюзії в Україні Ощадбанк співпрацює з провідними громадськими організаціями та об’єднаннями, які опікуються людьми з інвалідністю: Національною асамблеєю осіб з інвалідністю України, ГО «Бачити серцем», «Відчуй», «Право на щастя», Fight for right та ін.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися