Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 16:00

НАБУ затребувало у Приватбанку всю документацію щодо отримання юрпослуг

Приватбанк отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам НАБУ всі документи про підстави та умови отримання послуг юридичних радників та інших консультантів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Приватбанк отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам НАБУ всі документи про підстави та умови отримання послуг юридичних радників та інших консультантів.
Фото: finance.liga.net

Що це значить

Як пояснили в банку, підставою для слідчих дій детективів НАБУ є заяви 2017-2018 роках від народних депутатів Ради минулого скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, яких у ЗМІ і відкритих джерелах пов'язують з колишніми власниками банку.

«Провадження за їхніми скаргами були зупинені слідчими органами ще в 2017 році, але з невідомих причин відновлені влітку 2019 року», — зазначили в Приватбанку.

Читайте також: Кабмін змінив статут Приватбанку

У фінустанові також звернули увагу, що детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла реальна загроза зміни або знищення документів".

У банку також висловили здивування тим, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що Приватбанк нібито порушив закон «Про публічні закупівлі», хоча його дія на комерційні банки не поширюється.

Одночасно Приватбанк був повністю виключений з судового процесу і позбавлений будь-якої можливості представити свою позицію і докази в суді, тоді як винесена постанова оскарженню не підлягає, вказали у фінустанові.

Оформити кредитну карту Універсальна Gold

Як наголосили в дежрбанку, Приватбанк виконує рішення суду і готовий надати слідству всі затребувані документи. Водночас банк звертається до керівництва НАБУ з проханням об'єктивно і неупереджено дослідити реальні причини та обставини цієї справи.

Банк також закликає керівництво НАБУ гарантувати захист адвокатської таємниці і конфіденційність вилучених документів, оскільки витік інформації може підірвати захист інтересів банку в судах України, США, Великобританії та Кіпру, де Приватбанк бореться за відшкодування збитків, заподіяних йому в період до націоналізації, на загальну суму понад 6 млрд дол.

Що відомо

  • Як повідомлялося, Приватбанк у грудні 2017 року подав позов до високого суду Лондона проти екс-власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також компаній у Великобританії і на Британських Віргінських о-вах, які, ймовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем.
  • Високий суд Лондона 4 грудня 2018 року визнав невідповідним його юрисдикції позов Приватбанку, вважаючи, що він був поданий проти зазначених британських компаній для того, щоб залучити у провадження Коломойського і Боголюбова.
  • При цьому суддя погодився з наявністю у банку обґрунтованих позовних вимог проти Коломойського і Боголюбова як мінімум на кілька мільйонів доларів.
  • 21 грудня 2018 року Приватбанк оскаржив рішення першої інстанції в Апеляційному суді Англії і Уельсу. Оголошення рішення очікується не раніше жовтня 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися