Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 14:51

Банки готові працювати на ринку сільгоспземлі — НБУ

Українські банки готові до роботи в умовах запуску ринку сільськогосподарських земель, який відбудеться після скасування мораторію (заборони) на продаж земельних паїв.  Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб в інтерв'ю Financial Observer, пише Громадське.

Українські банки готові до роботи в умовах запуску ринку сільськогосподарських земель, який відбудеться після скасування мораторію (заборони) на продаж земельних паїв.
Фото: ukrinform.ru

«Земля — це актив. Банківська система готова працювати із землею. Для банків ця реформа (земельна реформа — ред.) буде позитивним кроком, адже це означає появу додаткового активу, який можна використовувати у якості застави за кредитом», — повідомив Сологуб.

За його словами, проведення земельної реформи є однією з ключових вимог Світового банку, водночас у Міжнародному валютному фонді не вимагають, щоб ринок землі запустили «негайно». Зокрема, за його словами, земельної реформи не буде у вимогах щодо отримання нового траншу від МВФ в межах нової програми.

Читайте також: Зеленський анонсував земельну реформу і відкриття ринку землі

Зазначимо, що за розрахунками Світового банку, відсутність ринку землі в Україні знижує зростання ВВП країни на 1% щороку.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
8 серпня 2019, 15:13
#
Банки готові наживатися на ринку землі..
+
+41
AleksandrBank
AleksandrBank
8 серпня 2019, 15:37
#
Правильно сказали - земля это актив. И ее можно брать так или иначе в залог и работать с нею.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися