Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 11:06

«Альфа-Лізинг Україна» приєднає компанію «Ленд-ліз»

ТОВ «Універсальна лізингова компанія» (УЛК) «Ленд-ліз», з 2014 року працював під брендом «Альфа-Лізинг», приєднається до компанії ТОВ «Альфа-Лізинг Україна», що входить до банківської групи Альфа-Банку (всі – Київ). Відповідний дозвіл вже надав АМКУ, передає Інтерфакс-Україна.

ТОВ «Універсальна лізингова компанія» (УЛК) «Ленд-ліз», з 2014 року працював під брендом «Альфа-Лізинг», приєднається до компанії ТОВ «Альфа-Лізинг Україна», що входить до банківської групи Альфа-Банку (всі – Київ).
Фото: a-l.com.ua

Що це значить

«Заплановане приєднання дозволить АВН Ukraine на базі входять в групу компаній «Альфа-Лізинг Україна» і «Ленд-ліз» створити сильного гравця українського ринку лізингових послуг», – прокоментував об'єднання генеральний менеджер ради банківської групи Альфа-Банку, голова правління Укрсоцбанку Іван Свитек.

Він уточнив, що акціонер Альфа-Банку, компанія АВН Ukraine, була міноритарним учасником УЛК «Ленд-ліз», якої за ліцензії були надані права на торговий знак «Альфа-Лізинг». За словами Івана Свитека, лізингова компанія зараз фокусується на агросекторі, закуповуючи багато сільгосптехніки.

Оформити депозит в Альфа-Банку і отримати бонус +0,8% від «Мінфіну»

Голова банківської групи додав, що всередині Альфа-Банку є ще окремий лізинговий відділ, в якому обслуговуються великі угоди.

«У лізингової компанії середній чек набагато менше: зазвичай підприємець купує дві-три машини», – пояснив Свитек.

Довідка

Згідно держреєстру, основним власником УЛК «Ленд-ліз» є Юрій Сметана – 99%.

УЛК «Ленд-ліз» в 2017 році збільшив виручку на 95,7% – до 271,38 млн грн, а чистий збиток склав 0,98 млн грн порівняно з 0,358 млн грн роком раніше.

«Альфа-Лізинг Україна» у 2017 році скоротила виручку в 2,2 рази – до 1147,4 млн грн, а її чистий збиток склав 74,78 млн грн порівняно з 54,16 млн грн роком раніше. Дані за 2018 рік поки відсутні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися