Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2019, 10:10

НБУ зберіг перелік учасників валютних інтервенцій із запитом кращого курсу

Національний банк затвердив перелік банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо кращого курсу через функціонал RFQ в липні-вересні 2019 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Національний банк затвердив перелік банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо кращого курсу через функціонал RFQ в липні-вересні 2019 року.
Фото: censor.net.ua

Список не змінився, якщо порівнювати з другим кварталом 2019 року:

Альфа-Банк
● Банк «Альянс»
Банк інвестицій та заощаджень
● Банк «Схід»
● Банк «Глобус»
● ІНГ Банк Україна
Індустріалбанк
Креді Агріколь Банк
ОТП Банк
Ощадбанк
Банк «Південний»
● ПриватБанк
ПУМБ
Райффайзен Банк Аваль
● Ощадбанк
● Сітібанк
● ТАСкомбанк
Укргазбанк
Укрексімбанк
Укрсиббанк

Як зазначають в Нацбанку, цей перелік не обмежує участь інших банків у валютних інтервенціях у формі запиту щодо кращого курсу через функціонал Matching, на якому зараз концентрується майже весь обсяг угод на міжбанківському валютному ринку.

Читайте також: Нацбанк зобов'яже банки розчистити баланси від NPL

У другому кварталі, враховуючи сприятливу ситуацію на міжбанківському валютному ринку, Нацбанк купив 847,4 млн дол. Більша частина – 536 млн дол. – куплена через інтервенції за кращим курсом з використанням функціоналу Matching. Валютні інтервенції по найкращому курсом через функціоналу RFQ не проводилися. Ще 311,4 млн дол. Нацбанк купив через інтервенції за єдиним курсом також через функціонал Matching.

За цей же період НБУ продав на міжбанківському валютному ринку для згладжування курсових коливань 64,6 млн дол. Вся сума була продана через інтервенції за єдиним курсом через функціонал Matching.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися