Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 липня 2019, 10:44

У НБУ розповіли, за що оштрафували Альпарі Банк

Національний банк пояснив штраф Альпарі Банку в 2 млн гривень порушенням у сфері фінансового моніторингу. Про це зазначається в повідомленні НБУ.

Національний банк отримав офіційне повідомлення про оскарження в судовому порядку рішення НБУ про накладення штрафу на Альпарі Банк.

Як це було

  • У квітні банківський регулятор прийняв рішення про застосування до зазначеного банку заходів впливу у вигляді накладення штрафу у розмірі 2 млн гривень. Так, підставою для прийняття такого рішення є встановлення НБУ факту здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу та неналежне виконання банком обов'язків по управлінню ризиками.

Зокрема, регулятором виявлено факти проведення за період з 2 лютого 2018 по 25 травня 2018 2 юридичними особами — клієнтами банку фінансових операцій з перерахування безготівкових коштів в сумі близько 400 млн гривень двом іншим банкам за договорами на послуги інкасації.

Ці кошти в подальшому засобами інкасації інших банків доставлялися готівкою фінансовим установам для здійснення розрахунків на підставі договорів поруки за зобов'язаннями 4 юридичних осіб — клієнтів банку, які здійснювали закупівлю сільськогосподарської продукції та/або металобрухту у фізичних осіб.

100% акцій Альпарі Банку належить Бахтарі Хедаятоллаху Мусі.

Коментарі - 3

+
0
Andrey M
Andrey M
5 липня 2019, 10:52
#
І навіть В.А. Ющенко (Голова Наглядової Ради) не зміг порішати?:)
+
0
YuraNBU
YuraNBU
5 липня 2019, 12:05
#
А хто це? :)
+
0
Andrey M
Andrey M
5 липня 2019, 12:10
#
Зараз це просто Віктор Андрійович Ющенко:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися