Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2019, 13:15

Продаж української «дочки» Сбербанку знову відклали

Продаж української «дочки» Сбербанку Росії в найближчі півроку неможливий. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на президента-голову правління російського банку Германа Грефа.

Продаж української «дочки» Сбербанку Росії в найближчі півроку неможливий.
Фото: forbes.net.ua

Що це значить

За його словами, новообраному президенту України Володимиру Зеленському зараз не до питання з «дочкою» Сбербанку. «Я боюся, що в найближчі півроку буде точно не до нас. Потім можливі якісь консультації, звичайно, будемо відновлювати спроби (продати — Ред.)», — додав він.

Нагадаємо, Сбербанк кілька разів намагався продати свій український актив, але Національний банк щоразу не давав на це згоди.

У вересні 2018 року Нацбанк втретє відмовив білоруському Паритетбанку в купівлі 100% статутного капіталу Сбербанку України. Офіційна причина — невідповідність банку вимогам українського законодавства.

До українського Сбербанку також виявляв інтерес білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який планував купити белорусский государственный Паритетбанк і через нього — українську «дочку» Сбербанку РФ. Однак згодом угода на 50 млн дол. так і не відбулася.

Раніше повідомлялося, що за підсумками січня-лютого Сбербанк зафіксував збиток 1,023 млрд грн.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
26 травня 2019, 15:57
#
Рассчитывают на разворот в сторону роисси.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
26 травня 2019, 23:44
#
Главное сбить с истинного пути и отвернуть от ЕС и НАТО. А наши умельцы уже сами в сторону России подгребут...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися