Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2019, 15:07

Ощадбанк підтвердив успіхи в трансформації та розвитку вертикалі ММСБ

Ощадбанк у рамках Caucasus SME Banking Club Conference 2019, яка відбулась 16-17 травня в Грузії, отримав спеціальну нагороду Banking Transformation: Ready for challenges. Відзнаку було присуджено Ощадбанку за видатні успіхи в трансформації, створення з нуля та розвиток вертикалі ММСБ і високі ринкові показники.

Крім, того, банк отримав ще дві вищі міжнародні нагороди: The most innovative та The best marketing strategy за інноваційні рішення у фінансовій сфері та кращу маркетингову стратегію для малого і середнього бізнесу.

Ювілейна п’ята конференція зібрала банкірів з 10 країн Східної Європи, Південного Кавказу, Центральної Азії. В її рамках SME Banking Club прийняв рішення відзначити тих, хто не словом а ділом змінює вигляд банківської індустрії та просуває зміни, затребувані малим і середнім бізнесом.

«Ця нагорода – визнання наших зусиль та досягнень з трансформації Ощадбанку. Ми самі собі кинули виклик – і самі відповіли на нього приголомшливими результатами в короткий термін. Нагадую, у вересні 2017 року Ощадбанк запустив загальнонаціональну програму підтримки малого бізнесу «Будуй своє» і розпочав активно кредитувати малі й середні підприємства, а згодом і мікробізнес. За ці півтора року банк здійснив прорив в обслуговуванні клієнтів ММСБ: кількість кредитних заявок збільшилась втричі, кредитний портфель збільшено вдвічі. Тримаємо руку на пульсі та постійно покращуємо умови продуктів, швидко реагуючи на зміни ринку кредитування. Зокрема, активно запроваджуємо партнерські та міжнародні програми, які дають банку можливість здешевити вартість кредитів для сегмента ММСБ», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Наталія Буткова на нагородженні

З початку 2019 року кредитний портфель мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку зріс більш ніж на 480 млн грн і перевищив 4,5 млрд.

З них 2,0 млрд грн спрямовано на фінансування агропромислових підприємств. Загалом з моменту запуску програми «Будуй своє» банк видав клієнтам ММСБ понад 3,4 тис. кредитів. Така динаміка забезпечила Ощадбанку місце в ТОП-5 банків за кредитним портфелем малого і середнього бізнесу.

В Ощадбанку представлено повну лінійку продуктів, яка задовольняє всі потреби в фінансуванні клієнтів ММСБ: кредити на поповнення обігових коштів та на придбання основних засобів виробництва, овердрафти, кредити під депозит, документарні операції, авалювання векселів. На відміну від банків-конкурентів Ощадбанк кредитує мікропозичальників. За програмою мікрокредитування «Будуй своє» можна отримати кредит до 5 млн грн, кредити до 250 тис. грн можливі без застави. Цей продукт розроблено за допомогою Німецько-українського фонду та Франкфуртської школи фінансів і менеджменту за сприяння стратегічного партнера Ощадбанку – Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

За партнерськими програмами, яких в Ощаді вже 15, клієнти можуть придбати транспортні засоби, техніку та обладнання за ставками фінансування від 0,1% річних та за спрощеною процедурою отримання кредиту.

Партнерство Ощадбанку з міжнародними організаціями сприяє доступності кредитування для клієнтів. Наприклад, за програмою з Німецько-українським фондом ставка за кредитом зменшується на 1%. Завдяки спільній програмі з ЄІБ та ЄІФ Ощадбанк може запропонувати лояльні умови щодо застави: позичальникові достатньо надати заставу на 30% суми кредиту.

У рамках держпрограм клієнти можуть кредитуватись в Ощадбанку фактично під 1% річних та отримати компенсацію 25% кредиту на будівництво/реконструкцію ферм і агрокомплексів, а також кешбек до 40% вартості вітчизняної техніки та обладнання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися