Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2019, 21:49

НБУ відкликав ліцензію у Вернум Банку

Національний банк України відкликав банківську ліцензію у АТ «Вернум Банк». Про це йдеться у рішенні Правління НБУ від 14.05.2019 №335-рш, — повідомляє прес-служба регулятора. 

«Єдиний акціонер АТ «Вернум Банк» прийняв рішення про припинення цим банком банківської діяльності без ліквідації юридичної особи», — зазначається в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, що АТ «Вернум Банк» – сьомий банк, який припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи. Раніше регулятор відкликав ліцензії у АТ «БМ Банк», ПАТ «ДіВі Банк», ПАТ «КБ „Фінансовий партнер“, ПАТ „Апекс-Банк“, ПАТ „Промислово-фінансовий банк“ та ПАТ „Кредит Оптима Банк“.

Процедура припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи стала можливою завдяки прийняттю у березні 2017 року Закону України „Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків“.

Передумовою для відкликання банківської ліцензії є погодження банками з Національним банком плану припинення та повне виконання зобов’язань, пов’язаних із здійсненням банківської діяльності.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися