Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2019, 14:43

Українська платіжна система «ЛЕО» отримала статус міжнародної платіжної системи

В Україні з'явилася ще одна міжнародна платіжна система. Нею стала внутрішньодержавна платіжна система «ЛЕО». Відповідне рішення опубліковане на сайті Національного банку України.

Згідно із свідоцтвом, виданим від 26 квітня 2019 року, платіжна система отримала новий статус — міжнародна платіжна система «LEO». Платіжною організацією МПС «LЕО» залишається ТОВ «ФК Леогеймінг Пей». У 2016 році компанія отримала ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, а вже 3 січня 2017 року регулятор затвердив реєстрацію правил внутрішньодержавної платіжної системи «ЛЕО».

Міжнародна платіжна система «LEO» стала четвертою міжнародною платіжною системою з 14 зареєстрованих, платіжними організаціями яких є небанківські фінансові установи.

Новий статус дає МПС «LЕО» право:

  1. Здійснювати міжнародні грошові перекази;
  2. Працювати на території інших країн;
  3. Працювати безпосередньо з іноземними контрагентами.

Розрахунковими банками МПС ЛЕО є державний банк Укргазбанк та комерційний банк Конкорд (Concord Bank).

У компанії оцінюють позитивне рішення Національного банку як ще один крок на шляху лібералізації фінансового ринку, яка вже серйозно змінила вітчизняний транзакційний бізнес.

«Поява нової міжнародної платіжної системи — це чіткий сигнал того, що пріоритетом державних інтересів є інтеграція фінансової системи в загальносвітову практику. Значення МПС «LEO» для LeoGaming складно переоцінити: більше прозорості в роботі для наших міжнародних партнерів, більше довіри з боку держави. Саме такий шлях розвитку був для нас єдино можливим», — підкреслила глава ТОВ «ФК Леогеймінг Пей» Альона Шевцова.

У планах у МПС «LЕО» вийти на ринок міжнародних грошових переказів, тим самим збільшивши масштаби роботи як з бізнесом, так і з кінцевим споживачем.


 

Коментарі - 1

+
0
Денис Денис
Денис Денис
10 травня 2019, 21:48
#
Http://news-sirotin.com/rassledovaniya/6878
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися