Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 березня 2019, 8:00

5 переваг NFC-платежів та 160 грн у подарунок

Платіжні сервіси Google Pay та Apple Pay запрацювали в Україні не так давно, але багато користувачів вже оцінили зручність та безпеку оплати ґаджетами. Минулого року наша країна злетіла на 4-е місце європейського рейтингу за кількістю NFC-транзакцій. І це далеко не межа — кількість мобільних розрахунків зростає разом з покращенням платіжної інфраструктури та рівнем обізнаності населення.

Клієнти Конкорд Банку користуються платіжними сервісами Google Pay та Garmin Pay з 10 січня, а системою Apple Pay — з 5 лютого 2019 року. За словами керівника роздрібного бізнесу Банку Конкорд Оксани Мунтян, популярність сервісів набирає обертів: усього за 45 днів безконтактні мобільні платежі підключили 738 клієнтів банку. Причому багато користувачів змінили заради цього застарілі смартфони на моделі з технологією NFC. Сюрпризом для банку стала досить значна кількість клієнтів, які встановили не надто «розкручену» в Україні систему платежів для «розумних годинників» Garmin Pay.

5 причин перейти до використання мобільних платежів просто зараз

1. Розраховуватися за покупки ґаджетом дуже зручно

Сучасні користувачі практично не випускають смартфони із рук. А «розумні годинники» для багатьох — обов'язкова частина гардеробу. Розраховуватися ґаджетами на касі швидше, ніж дістати карту — тим більше, якщо у вас їх декілька. Для оплати потрібно лише розблокувати смартфон або годинник і піднести девайс до терміналу — гроші миттєво спишуться з рахунку. Можна більше не боятися, що ви забули потрібну карту вдома.

Оплата ґаджетами можлива у більшості торгових терміналів, а також у метро та міському транспорті — причому не тільки в столиці. Для мобільних платежів не існує територіальних обмежень — платити смартфоном можна у будь-якій точці світу. Визначити, що термінал проводить NFC-транзакцію, допоможе іконка безконтактної оплати або значок однієї з систем — Google Pay або Apple Pay.

Платити смартфоном або розумним годинником можна також онлайн — у мобільних додатках і на сайтах компаній. «Такий спосіб оплати позбавляє від необхідності вводити номер та інші реквізити карти, що прискорює процес і робить його більш безпечним» — пояснює Оксана Мунтян.

2. Мобільні платежі безпечні

В процесі оплати дані карти не використовуються: замість них передаються токени. Токен — це комбінація з 16 цифр, яка прив'язана до певного номеру карти і генерується під конкретний пристрій — смартфон чи «розумний годинник». Якщо зловмисник і перехопить зашифровану інформацію під час розрахунків, він не зможе нею скористатися.

Що стосується історій про шахраїв, які ходять з валідаторами, це не більше ніж «міська легенда». Як пояснила Оксана Мунтян, технологія NFC діє у радіусі приблизно 2 см. Навіть якщо шахраєві вдасться у годину пік наблизитися на таку відстань, списати гроші йому завадить одяг або товщина сумки. До того ж використовувати валідатор непомітно в таких умовах надто складно. Але головна перешкода — для зчитування даних на смартфоні потрібно включити екран, або ж телефон повинен бути розблокований.

Без підтвердження власника банківської карти не пройде навіть мінімальний платіж. Для оплати через Apple Pay необхідно ідентифікуватися за допомогою відбитка пальця (Touch ID), скану обличчя (Face ID) або коду. Якщо платити годинником, то потрібно активувати Apple Pay двома натисканнями кнопки, після чого ввести код.

Що стосується платежів Google Pay, вони надійно захищені технологією SSL і зберігаються тільки на серверах Google. Навіть якщо телефон загублений або його у вас вкрали, запобігти витоку даних легше, ніж у випадку з картою. Ви можете оперативно змінити пароль, заблокувати ґаджет або очистити всі персональні дані за допомогою функції «Віддалене управління Android».

3. Розрахунки ґаджетами конфіденційні

Ви не передаєте свої платіжні дані у чужі руки. Реквізити вашої картки не доступні касиру в банку, продавцю в магазині або офіціантові в кафе. Тож ніхто не зможе їх скопіювати і використовувати для своїх цілей.

4. Під час мобільних транзакцій нараховуються ті ж бонуси, що і при оплаті картою.

Оплачуючи покупку смартфоном, ви однаково користуєтеся банківською картою, а отже, і усіма її можливостями. В число яких входять і програми лояльності.

5. При підключенні Google Pay чи Apple Pay Банк Конкорд дарує 160 грн

Щоб скористатися цією пропозицією, потрібно виконати 3 прості кроки:

  1. До 13 квітня 2019 року відкрийте карту VISA Gold Банку Конкорд: її можна замовити дистанційно, а через добу забрати у будь-якому відділенні банку.

  2. Встановіть на свій ґаджет систему платежів Google Pay, Apple Pay або Garmin Pay і внесіть дані карти Банку Конкорд.

  3. Сплатіть за будь-яку покупку смартфоном або годинником.

В акції беруть участь карти VISA Gold Банку Конкорд, оформлені з 13 лютого до 13 квітня 2019 року включно.

Як встановити Apple Pay/Google Pay на смартфон

  • Перевірте, чи оснащений ваш телефон NFC-чіпом: він є практично у всіх нових моделях смартфонів. Шукайте у розділі «бездротові мережі». Активуйте модуль натисканням.

  • В залежності від вашої операційної системи зайдіть в Арр Store або Play Store.

  • Інсталюйте сервіс Apple Pay або Google Pay.

  • Внесіть у додаток дані платіжних карт. Якщо у вас Apple Pay, карту можна додати у застосунку Wallet, натиснувши на плюсик у верхньому кутку праворуч. Після чого необхідно відсканувати карту або внести її реквізити вручну.

Як встановити Garmin Pay на смарт-годинник Garmin

  • Інсталюйте додаток Garmin Connect з Google Play або App Store на свій смартфон.

  • Приєднайте телефон до «розумного годинника».

  • Завантажте реквізити банківських карт у додаток.

Мобільні платіжні системи — це зручно, надійно і легко. Забудьте про страхи забути вдома банківські карти і залишитися без грошей, адже ґаджети завжди під рукою. Крім того, дані на смартфонах та «розумних годинниках» захищені набагато краще, ніж на пластику. А клієнти Банку Конкорд, до того ж, можуть отримати 160 грн просто підключивши систему мобільних платежів на свій вибір.

Коментарі - 16

+
+1
Deathwing
Deathwing
21 березня 2019, 6:33
#
Полный бред! Во первых с чего вы взяли что оплата с помощью нфс не имеет териториальных ограничений? Вы это расскажите Самсунг Пэй, который работает во всех странах мира кроме Украины. И ваша реклама канкорд банка заколебала
+
+15
newoleksa
newoleksa
21 березня 2019, 7:18
#
В кінці лютого, ПриватБанк ТЕЖ повертав 50 грн. з кожної покупки, при оплаті через nfs. Але не більше ніж 3х50 грн.
В березні ці 150 грн. були перераховані на картку з якої здійснювалась оплата.
+
0
57572003
57572003
21 березня 2019, 8:00
#
Первый раз о таком банке слышу.
+
+37
kingcity
kingcity
21 березня 2019, 11:46
#
«Цікава» акція від Конкорда!
По-перше, зі 160 грн.буде вирахувано ПДВ — 20% (інформація з сайту банку).
Далі: спробував замовити Visa Gold дохідна іменна, скористався формою на сайті.Передзвонили, підтвердили замовлення, сказали, що передають заявку у наше місцеве відділення.І тут почалось… Передзвонили з відділення, спершу сказали, що пластик Visa Gold закінчився, буде Visa Platinum. Вона також бере участь у акції. Погодився. Але потрібно поспішити — так як залишилась невелика кількість виплат і можна не отримати виплату, навіть виконавши умови акції.Тобто, як я розумію, призовий фонд обмежений і якщо його ресурси будуть вичерпані до закінчення терміну дії акції, то решта учасників акції виплату не отримають.Погодився і на це в надії, що встигну.Потім передзвонили знову і сказали, що замовити картку «Дохідна» вже не можна, можна замовити лише «Injoy». Відмовився і від карти і від участі у акції.

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 березня 2019, 12:19
#
Kingcity

Одно слово— Круто…
+
0
Rebel
Rebel
21 березня 2019, 13:52
#
скористався формою на сайті
Тобто на виході банк безкоштовно отримав ваші контактні дані для спаму.
P.S. Дякую за відгук, одним банком менше. :)
+
0
kingcity
kingcity
21 березня 2019, 14:54
#
Rebel

«Тобто на виході банк безкоштовно отримав ваші контактні дані для спаму» — теоретично так, отримав моє П.І.Б і номер телефону. Хоча отримав він їх ще раніше, я замовляв у них кредитку «Golden Dream». Чи буде він це робити — не знаю, поживем-побачим.
+
0
Rebel
Rebel
21 березня 2019, 17:20
#
Якщо не секрет, для чого замовляли Golden Dream, для Ali?
+
+45
kingcity
kingcity
21 березня 2019, 17:35
#
Rebel

Не секрет.Вступив у дискусію щодо кредитних карт з учасниками форуму Qwerty1999 і Mary27, по «наводці» останньої вдікрив для себе цю карту.Так як вона безкоштовна, вирішив її замовити для двох цілей:
1) порівняти її з Монобанком, оцінити переваги і недоліки;
2) для кешбека на АліЕкспрес, ви правильно здогадались.

Після 1-го квітня планую написати по ній відгук у гілці «Конкорда», якщо буде цікавити більш детально про неї — почитайте.
+
0
Rebel
Rebel
22 березня 2019, 11:57
#
Я правильно зрозумів, що Golden Dream виключно гривнева?
Яка формула розрахунку курсу при оплаті у валюті?
Є якась комісія за конвертацію?
+
0
kingcity
kingcity
22 березня 2019, 12:16
#
Так, Golden Dream — гривнева, неіменна, інших варіантів немає. Комісії за конвертацію немає, тарифи їхні тут: https://concord.ua/uploads/redactor/5c6acab3def2d.pdf. Формула розрахунку курсу — не знаю, на сайті курси валют виставлені, вони однакові як для готівкового так і для онлайн-обміну, але чи співпадають вони з курсом конвертації по картках — не знаю. як наступного разу буду робити покупку на Алі — зверну на це увагу.
+
0
Rebel
Rebel
22 березня 2019, 13:13
#
«Я буду чекати» (с). :)
Тарифи бачив, але такі штуки як курс та комісії потрібно перевіряти експериментально — бо вони можуть регулюватись іншими тарифами. :)
Деякі банки полюбляють такі ігри.
+
0
kingcity
kingcity
22 березня 2019, 13:25
#
«Деякі банки полюбляють такі ігри» — таке буває, але тут поки що «підводних каменів» не зауважив. По курсах… Наведу приклад: 15.03 я здійснив покупку на Алі вартістю 3.96 USD, з мене зняло 108.20 грн. Маєте бажання — подивіться по архівах який був курс конвертації по картках у цей день у різних банках.
+
0
kingcity
kingcity
15 квітня 2019, 20:46
#
Несподівано для мене історія з акцією отримала продовження. Все-таки я зміг взяти у ній участь. 11.04 зі мною зв`язалась менеджер відділення, з якою я спілкувався раніше і повідомила, що банк пропонує взяти мені участь у акції на спеціальних умовах.Так як мені не змогли оформити карту «Дохідна», мені запропонували відкрити у інтернет-банкінгу віртуальну «VISA Gold», провести нею розрахунок через Apple- чи Google Pay і отримати акційну винагороду. Умови я виконав і обіцяні гроші вже на моїй карті. Ну і в якості заохочувального призу додатково отримав блокнот і ручку з логотипом банку — дрібниця, але приємно.Чесно кажучи, не сподівався на такий розвиток ситуації, тому висловлюю банку респект. Тішить, що банк дбає про свого клієнта і знаходить шляхи, щоб не залишити його невдоволеним. Хоча банку ще є над чим працювати (я про це писав у своєму відгуку), але кроки банк робить у правильному напрямку, тому буду продовжувати свою співпрацю з ним.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 квітня 2019, 0:58
#
«Ну і в якості заохочувального призу додатково отримав блокнот і ручку з логотипом банку — дрібниця, але приємно.»

Поощрительный приз тоже через интернет-банкинг вам предоставили
или пришлось всё-таки топать ножками (ехать на машине) в отделение банка.

И что с НДФЛ получилось — с денежного выигрыша скорее всего удержали,
а вот с ручки и блокнота — маловероятно.
+
0
kingcity
kingcity
16 квітня 2019, 9:41
#
Qwerty1999

Приз чекав нагоди, коли я опинюсь десь неподалік від банку. В один з днів в обідній час таке сталось. Правда, був не зовсім біля банку — довелось протопати ножками зайвих метрів 600 (туди і назад), церемонія вручення зайняла 1 хв. :) Картка оформляється довше.
«И что с НДФЛ получилось — с денежного выигрыша скорее всего удержали,
а вот с ручки и блокнота — маловероятно.» — і як ви здогадались? :) Саме так і було (на карту попало) 129 грн.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися