Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 січня 2019, 18:50

Ощадбанк та Visa запускають безконтактну систему оплати проїзду в міському наземному транспорті Чернігова

15 січня 2019 року у Чернігові Ощадбанк та Visa запустили систему оплати проїзду в міському наземному транспорті за допомогою безконтактних банківських карток і NFC-пристроїв на мобільних терміналах кондуктора.

Чернігів доповнює перелік українських міст, де оплатити за проїзд у громадському транспорті можна в сучасний та зручний спосіб — за допомогою безконтактної картки чи будь-якого NFC-пристрою з функцією безконтактних платежів, зокрема смартфоном з Apple Pay чи G Pay.

Транспортне рішення, впроваджене Ощадбанк та Visa, дає можливість оплачувати проїзд будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу, в тому числі електронними квитками.

Безготівкова оплата проїзду можлива через мобільні валідатори в 79 тролейбусах та 7 автобусах, що курсують містом. Для оплати проїзду пасажиру слід звернутись до кондуктора або водія та здійснити оплату, торкнувшись валідатора карткою або NFC-пристроєм.

За підтримки мерії Чернігова для реалізації цього важливого інфраструктурного проекту, що спрощує оплату проїзду в міському транспорті для мешканців і гостей міста, зусилля об’єднали оператор системи «Чернігівська Транспортна Компанія», Ощадбанк, який виступив еквайром проекту, та компанія Visa, що забезпечила відповідну технічну готовність рішення. Системним інтегратором та розробником програмного забезпечення проекту виступило «Сімбол Транспорт».

Олександр Рижий, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради: «Впроваджуючи можливість оплати проїзду за допомогою безконтактної банківської картки, ми продовжуємо розвиток системи «Електронний квиток», надаючи максимально зручний сервіс пасажирам муніципального транспорту. Безготівковий транспорт – це ефективність, зручність, прозорість; банківська картка – демонстрація відкритості міста Чернігів до сучасних технологій. Ми сподіваємося, що мешканці та гості нашого міста оцінять зручність нового сервісу».

Віра Платонова, голова регіону СНД і Південно-Східної Європи, Visa: «Все більше українських міст стають на шлях розвитку в концепції smart city, однією із складових якої є безготівкові платежі. Visa має глобальну та локальну експертизу в запровадженні smart рішень для міської інфраструктури та є надійним партнером для впровадження безготівкових рішень в різноманітних сферах міста, зокрема транспорті. В межах проекту в Чернігові спільно з партнерами ми оновили відповідне програмного забезпечення та валідатори, що дозволило відкрити прийом безконтактних банківських карток та NFC-пристроїв. Я певна, що запровадження безконтактних технологій оплати на транспорті зробить подорожі Черніговом більш комфортними для жителів та гостей, а також надасть місту додаткові можливості для планування маршрутів, коректного врахування кількості поїздок та сприятиме загальному розвиткові транспортної інфраструктури міста».

Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку: «Кілька років тому Ощад першим серед українських банків розпочав впровадження технології безконтактної оплати в транспортній інфраструктурі різних міст. Сьогодні таким містом став Чернігів, мешканці якого користуватимуться всіма перевагами безконтактних розрахунків банківськими картками та смартфонами. Це зручно і швидко, адже спрощує пасажирам оплату проїзду. Місто в свою чергу отримує можливість звільнити транспорт від готівки».

Чернигов2.jpg

Платежі банківською карткою в транспорті стають все більш популярними і демонструють високу позитивну динаміку використання в Житомирі та Тернополі. Чернігів став третім українським містом, в якому партнери запустили безконтактні платежі в транспорті.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися