Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2018, 14:34

Ощадбанк запрошує на виставку Анатолія Криволапа

Oschadbank Premium banking робить подарунок жителям та гостям столиці, які цінують сучасне мистецтво. 13 грудня 2018 року в музеї історії Києва відкриється виставка одного з найвідоміших представників сучасного українського мистецтва Анатолія Криволапа. Картини художника б’ють рекорди продажів на міжнародному арт-ринку. Зокрема, в 2011 році після продажу на аукціоні Phillips у Лондоні картини «Кінь. Ніч» він офіційно став найдорожчим та найуспішнішим художником України.

Вперше в одному виставковому просторі буде зібрано понад 20 робіт автора, в більшості яких ключовим символом є кінь – прадавній символ свободи, швидкості та циклічності поступу самої природи. Коні на картинах Анатолія Криволапа – частина природи, втілення її краси, динаміки, руху та внутрішньої гармонії. На його полотнах вони супроводжують схід та захід сонця, перетворюючись на виразну метафору часу, його плинності. Спеціально до цієї виставки автор підготував кілька нових робіт.

«Ми розглядаємо українське сучасне мистецтво як важливий маркер національної ідентифікації, те, чим нам точно варто пишатись. Протягом останніх десяти років Україна буквально вибухнула на світовій арені десятками нових імен митців, які вже посідають перші сходинки світових аукціонних рейтингів та є бажаними у приватних колекціях по всьому світу. Іноді ми про це навіть не знаємо. Нам самим варто зануритись у всесвіт, який створюють наші сучасники, зрозуміти та оцінити їх геній і з гордістю нести це знання в навколишній світ, – коментує Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку. – Саме тому ми обрали шлях популяризації сучасного українського мистецтва і намагаємось органічно поєднувати його з бізнес-пріоритетами банку. Від вибору українського дизайнера, який створив унікальний інтер’єр першого преміального центру Ощадбанку, до наповнення його роботами українських скульпторів, художників, фотографів, що стало родзинкою нашого преміального банкінгу. Анатолій Криволап – жива легенда українського мистецтва, і ми раді можливості вперше долучитись до організації виставки, яка є непересічною подією для всіх поціновувачів його творчості».

Репродукція роботи «Кінь. Ніч» прикрасила нову преміальну платіжну картку Ощадбанку, що буде презентована в рамках виставки. В корпоративному календарі на 2019 рік ми також порадуємо клієнтів репродукціями робіт цієї експозиції, адже творчість Анатолія Криволапа є справжнім посібником зі сприйняття та вивчення кольору як він є – поза часом, жанрами та актуальною тематикою.

Проект став черговим кроком у співпраці Ощадбанку та визнаного метра українського образотворчого мистецтва. Сайт преміум-банкінгу Ощадбанку оформлено у стилі картинної онлайн-галереї. Першою на інтернет-сторінці демонструється добірка картин Анатолія Криволапа. Окрема частина сайта має назву «Картинна галерея». Тут можна не лише роздивитись шедеври українського образотворчого мистецтва, а й проконсультуватись щодо їх придбання.

Ощадбанк послідовно сприяє промоції українського мистецтва. Яскравими проектами, окрім вже наведених, є виставка в аеропорту «Бориспіль» фоторобіт художника Сергія Гайдая «Плоди землі», які прикрашають преміальний центр, випуск календаря з роботами фотохудожника, а також робота над новою корпоративною книгою Contemporary art, яка стане справжнім гідом по сучасних трендах, ярмарках, музеях та митцях.

Ощадбанк запрошує відвідати виставку видатного художника під час зимових канікул. Експозиція працюватиме з 13 грудня по 19 січня та буде доступна за стандартною вартістю квитків до музею.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися