Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2018, 17:57

Позиція Укрсоцбанку щодо підсумків планової інспекційної перевірки НБУ

У період з 14 лютого 2018 року по 8 травня 2018 року в Укрсоцбанку проводилась планова інспекційна перевірка Національного банку України стосовно окремих питань фінансового моніторингу та валютного законодавства.

Перевірка проводилась за період діяльності банку з 2015 по 2017 рік, з яких період з 2015 по жовтень 2016 року припадає на діяльність банку під контролем попереднього акціонера – міжнародної банківської групи UniCredit Group.

Укрсоцбанк категорично не погоджується зі звинуваченнями у веденні ризикової діяльності. Усі зазначені випадки ризикованих операцій було виявлено банком самостійно задовго до перевірки Національним банком, та у більшості з них клієнтам було відмовлено в обслуговуванні згідно зі статею 10 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

У зв’язку з тим, що Національний банк України при винесенні рішення за підсумками перевірки не взяв до уваги пояснення та заперечення банку, банк буде оскаржувати рішення регулятора в судових інстанціях.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися