Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2018, 9:32

Андрій Довбенко Мін'юст: біографія, фото та новини про юриста

Історія останніх днів навколо студентки Київського політехнічного інституту Наталії Бурейко завершилася так само стрімко, як і почалася. Молода дівчина звинуватила в сексуальних домаганнях Олександра Варченко — цивільного чоловіка першого заступника голови Державного бюро розслідувань України. Нібито, той настільки агресивно вимагав від дівчини інтимної близькості, що навіть дійшов до прямих погроз на адресу самої Бурейко і її сім'ї. Наталя виклала в інтернет скріншоти листування з, як вона думала, цілком реальним Варченко і навіть встигла написати заяву в прокуратуру. Журналісти смакували скандал, однак дуже скоро його погасила сама Бурейко. Через дві доби на своїй сторінці в Фейсбуці вона вибачилася перед подружжям Варченко, визнавши, що стала жертвою інтернет-провокаторів, які діяли в інтересах третіх осіб і хотіли завдати удару по родині високопоставлених держслужбовців. Адвокату і юристу з Києва Довбенко Андрій Миколайович пощастило менше, ніж Олександру Варченко. За методичну публікацію в інтернеті замовних статей з ключовими словами «Андрій Довбенко Мінюст» перед ним поки ніхто не вибачився. Проте, сам адвокат Андрій Довбенко запевняє, що знає хто стоїть за цими віртуальними провокаціями і не переживає за свою підтверджену реальними досягненнями репутацію.

Біографія Андрія Довбенка

Андрій Довбенко

Професійна біографія відомого юриста і адвоката Андрія Довбенка почалася дуже рано: на четвертому курсі юридичного факультету Києво-Могилянської академії він вирішив застосувати свої знання і подав документи на вакантну посаду у всесвітньо відомої аудиторської фірмі PricewaterhouseCoopers. Після кілька етапів складних співбесід адвокат Андрій Миколайович Довбенко отримав бажану посаду і вже через три місяці його підвищили до рангу старшого юриста. Ще рік і на дуже перспективного адвоката вийшли рекрутери іншого представника «великої четвірки» аудиторських компаній Ernst & Young. Довбенко прийняв пропозицію і наступні 4 роки в E&Y займався тим, що консультував в питаннях податкового і корпоративного права цілий ряд великих українських і міжнародних компаній. Юридична кар'єра Довбенко стартувала в кіпрській юридичній фірмі «Неоклеус і Ко», де він продовжив роботу після Е & Y. Зовсім скоро адвокат став керуючим партнером в компанії «Неоклеус і Довбенко», яка двічі пройшла через процедуру ребрендингу, отримавши в 2018 році свою нинішню назву — юридична фірма Evris. Найсміливіше в своїй кар'єрі рішення адвокат Андрій Довбенко прийняв в середині цього року, коли оголосив про те, що залишає юриспруденцію, і виходить зі структури управління Evris.

Андрій Довбенко і Мін'юст

Раніше ми вже публікували матеріал про юриста Андрія Миколайовича Довбенка.

Щоб зробити докладні висновки про юриста і адвоката, можна обрати два шляхи: або проаналізувати його реальні професійні досягнення, або наштовхнутися на провокаційні статті в інтернеті. Всі ці опуси об'єднує:

— загальна тематика «Андрій Довбенко Мінюст»;

— схожа стилістика викладу, яку використовують різні «автори»;

— неперевірені, а часто і просто непроверяемие «факти»;

— явно провокаційний характер надуманих звинувачень.

Андрій Довбенко і Мін'юст

Зв'язки юриста Андрія Довбенка з Мін'юстом України «характеризує» той факт, що сам міністр юстиції в 2015 році неодноразово публічно говорив журналістам, що навіть не знайомий з адвокатом. Однак це не зупиняє інтернет-писак.

Поширюються ці замітки через сайти з вкрай сумнівною репутацією. Це примітивні з технологічної та дизайнерської точки зору ресурси. Головна мета їх створення – чорний піар проти репутації відомих людей і компаній. У багатьох з цих сайтів збігаються контактні дані, а зареєстровані вони на ім'я одного реєстратора в приблизно один і той самий проміжок часу.

Детальніше про чорний піар конкурентів за запитом «Андрій Довбенко Мін'юст» за посиланням.

Сьогодні головні новини про адвоката і юриста Андрія Довбенка вже пов'язані не стільки з юриспруденцією, скільки зі світом високих технологій. Адвокат Довбенко вирішив спробувати сили в венчурних інвестиціях і в даний час займається створенням власного фонду. Саме з цієї причини Андрій Довбенко добровільно склав управлінські функції в юридичній фірмі Evris. Головною місією майбутнього фонду Андрія Довбенка буде підтримка талановитих українських та іноземних розробників різних високотехнологічних продуктів. Особлива увага приділяється технології блокчейн, яка, на думку інвестора, є однією з найбільш перспективних на сьогоднішній день.

GEX_2606

Важлива інформація про Андрія Довбенка міститься на сторінках його особистого блога. Там юрист ділиться своїм поглядом на майбутнє України. Юрист Андрій Миколайович Довбенко пише про необхідність кардинальних реформ в сфері захисту прав власності і рішучої боротьби з корупцією. Крім того, адвокат виступає за впровадження високих технологій в сфері державного управління. На його думку, таким чином автоматично буде скорочуватися кількість посередників між громадянами і державою, що призведе до зниження корупційних ризиків. У перспективі новітні технології також дозволять скоротити величезну за європейськими мірками кількість українських чиновників. На їх утримання наша держава витрачає мільярди гривень на рік, які, в разі автоматизації бюрократичних процедур, можна буде перенаправити на розвиток соціальної інфраструктури. Грунтуючись на багаторічному досвіді юридичного супроводу українських і міжнародних компаній аграрного сектору, адвокат Андрій Довбенко також виступає за зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. На його думку, цей архаїчний інструмент не повинен бути в сучасній ринковій економіці і критично стримує зростання аграрно-промислового комплексу України. Цю точку зору поділяють також міжнародні партнери України, зокрема — США. У Міжнародному валютному фонді неодноразово зверталися до українського уряду з проханням розробити ефективну законодавчу базу і інші інструменти, які дозволили б запустити ліберальний і конкурентний ринок землі. За розрахунками Світового банку, такий крок в перспективі вже через 10 років дозволить подвоїти ВВП України.

Завдяки поширенню інтернету сучасна людина отримавла величезний козир, недоступний попереднім поколінням — практично необмежений доступ до інформації. Але у цієї сторони дві медалі. Завжди знайдуться ті, хто буде використовувати цей інструмент в корисливих цілях, створюючи альтернативну, вигідну для себе «правду». Переконатися в цьому можна на прикладі схожих історій двох абсолютно різних людей: звичайної київської студентки Наталії Бурейко і авторитетного адвоката Андрія Довбенка.

Коментарі - 4

+
+15
yarg
yarg
14 листопада 2018, 9:11
#
Стоит только забыть о нем-бац и новая рекламная статья с оправданиями… Если он думает что это хороший рекламный трюк, то могу разочаровать…
+
0
wizardinfo
wizardinfo
15 квітня 2019, 10:07
#
Не согласен с вами. Андрей Довбенко один из не многих людей в нашей стране который вкладывает деньги в стартапы. А значит это вложение в будущее нашей страны и в нашу молодёжь. Вы мне можете конечно не верить, но ведь авторитетным сайтам верить можно? Вот например: https://file.liga.net/persons/dovbenko-andrey
https://focus.ua/economics/407961-andrej-dovbenko-yurist-novogo-pokoleniya.html
+
0
free0699
free0699
15 квітня 2019, 12:11
#
Проанализировав информацию в интернете, я не нашел связи Андрей Довбенко с минюстом. Мне кажется это искусственно созданная дезинформация. Вот например здесь: https://interfax.com.ua/news/press-release/555796.html. Все хорошо расшифровано. И хватит уже мусолить этот чёрный пиар.
+
0
yarg
yarg
15 квітня 2019, 12:31
#
Сверху на статье пометочка «на правах рекламы».
кто оплатил эту рекламу? Ясное дело — сам Довбенко.
Зачем? Видимо просто захотелось славы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися