Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 березня 2018, 17:40

«Експерт-Рейтинг» підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг VTB Bank (Україна)

28 березня 2018 року рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг VTB Bank (Україна) на рівні «uaAА-». Це підтверджує дуже високу платоспроможність VTB Bank (Україна) у порівнянні з іншими українським банками.

Ухвалюючи рішення про підтвердження кредитного рейтингу за національною шкалою, агентство спиралося на результати роботи VTB Bank (Україна) за 12 місяців 2017 року, статистичну звітність за 2017 рік і січень-лютий 2018 року, а також на дані про міжнародні рейтинги акціонера банку і на дані про плани щодо докапіталізації.

Нагадаємо, на початок 2018 року VTB Bank (Україна) знаходився в процесі докапіталізації і зараз готується до чергового збільшення статутного капіталу в травні 2018 року. Таким чином, номінальні значення нормативів Н2, Н5 і Н6 банку будуть дотримуватися зі значним запасом до граничних значень, встановлених НБУ.

Аналітики «Експерт-Рейтинг» зазначили також, що вмомент оновлення рейтингу VTB Bank (Україна) підтвердив, що банк виконував свої зобов'язання перед клієнтами і кредиторами відповідно до чинного законодавства. VTB Bank (Україна) не вводив ніяких додаткових обмежень щодо депозитних і розрахункових операцій клієнтів, крім тих, які були встановлені НБУ і були обов’язкові для дотримання всіма банками в Україні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися