Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2018, 7:47

П'ять способів купити (продати) біткоіни

Курс біткоіну обвалився. Подія була очікуваною, корекцію не раз пророкували різні експерти. Але падіння вартості активу ще не означає його крах. Навпаки, нинішній період може стати оптимальним часом для покупки криптовалюти.

Купуй дешево - продавай дорого.
Незважаючи на падіння, за рік вартість біткоіну виросла в 6 разів. Фото: cnbc.com

В кінці минулого року курс біткоін ріс як на дріжджах. У грудні 2017 року його побив історичний рекорд та перевалив за $19 000. Але після цього вартість найвідомішою в світі криптовалюти стала невблаганно падати. Станом на 6 лютого вона подешевшала більш ніж удвічі — до $6 000, згідно з даними Coinmarketcap.

Але навіть після такого падіння біткоін не варто записувати до лав безнадійних активів. Якщо порівняти його нинішній курс з лютим 2017 року, побачимо неймовірне зростання. На початку минулого року він коливався біля позначки в $1 000, тобто за рік криптовалюта подорожчала в 6 разів.

Разом з падінням ціни на актив, відкриваються і нові можливості. Адже старе правило інвестинга «купуй дешево — продавай дорого» ще ніхто не скасовував.

Для тих, хто все ще має сміливість вкладати гроші в криптовалюту, «Мінфін» вирішив нагадати, де її можна купити.

Перераховані нижче ресурси підійдуть для тих, хто втомився від стрибків курсу криптовалюти та хоче позбутися від неї.

Українські біржі

В Україні є лише одна біржа, де продаються криптовалюта — Kuna. Щоб придбати цифрову валюту, знадобиться пройти реєстрацію. Зробити це досить просто: заходимо на сайт і натискаємо «Реєстрація».

Kuna попросить ввести електронну поштову адресу та придумати пароль.

Біржа вишле лист з підтвердженням. Після цього потрібно перейти за вказаним URL та активувати обліковий запис.

Перш ніж приступити до купівлі криптовалюту, необхідно завести гривні на біржу. Для цього потрібно перейти на вкладку «Активи», знайти UAH та натиснути «Поповнити».

Далі необхідно підв'язати до акаунту Kuna платіжну карту. Підійде «пластик» Visa або MasterCard, випущений будь-яким українським банком. Банк-емітент в обов'язковому порядку повинен підтримувати систему безпеки 3D Secure.

Після цього потрібно натиснути «Управління картами», а потім ввести дані платіжної карти, вказати суму та натиснути на «Поповнити баланс».

За поповнення доведеться сплатити комісію в розмірі 1% + 5 грн. За один раз на рахунок можна перекинути максимум 14 500 грн.

Після того, як гроші з'явилися на криптобіржі, переходимо до торгів. Для цього потрібно відкрити вкладку «Торги», вказати суму, яку ви готові витратити на покупку біткоіну, й натиснути «купити».

Доведеться трохи почекати, поки біржа обробить заявку та біткоіни прийдуть на рахунок. Їх можна зберігати як на біржі, так й на сторонньому гаманці. Процес продажу біткоіни на Kuna такий же, тільки потрібно натиснути кнопку «продати».

З ходових криптовалют, ще на біржі можна купити ефіріум, а також біткоін кеш.

Захід-Схід

Якщо довіри до українських бірж немає, можна скористатися послугами іноземних торгових майданчиків. Як правило, вони більш надійні. Але на них, крім реєстрації, доведеться пройти верифікацію особистості. Для цього потрібно завантажити документи, які підтверджують особу криптоінвестора (підійде паспорт, ID, а іноді й водійські права). Цей процес може розтягнутися на тижні, адже команда торгових майданчиків все перевіряє вручну.

Деякі біржі вимагають, щоб інвестор вніс мінімальну суму для початку торгів. Наприклад, на біржі Bitfinex — третій в світі за обсягом добових торгів ($2,8 млрд) — заборонено торгувати, поки клієнт не внесе депозит в еквіваленті $10 000.

Також багато західних бірж просто не співпрацюють з українцями. До таких, зокрема, належить одна з найстаріших та найбільш надійних криптобірж — Coinbase.

Один з варіантів — скористатися послугами китайських криптобірж. Наприклад, без підтвердження особи можна торгувати на Binance (лобовий обсяг $2,6 млрд). Але ця площадка не працює з фіатними валютами. Тому спочатку доведеться обзавестися криптовалютою в іншому місці та завести її на Binance.

Іноземні біржі найчастіше зареєстровані в банках, де й знаходяться. Тому при поповненні біржового рахунку доведеться сплатити комісію банку — адже найчастіше воно класифікується як банківський переказ.

Інвесторам, які зважилися торгувати на міжнародних біржах, краще виводити звідти гроші в криптовалюті та зараховувати їх на гаманець. А далі вже здавати в обмінники.

Увага, обмінники!

Біржа — вельми клопіткий шлях для покупки або продажу криптовалютм. Як бачимо, він вимагає реєстрації і, часто, верифікації особистості інвестора. В цьому плані якісно виграють обмінники.

Працюють вони за таким же принципом, як і традиційні обмінні пункти валют. Відмінність тільки в тому, що всі транзакції проходять онлайн, а замість доларів і євро там продають і купують криптовалюту. Але є і ще один нюанс: серед криптообмінок — величезна кількість шахраїв. Горе-покупці, перерахувавши в обмінник гривню, з високою часткою ймовірності можуть так і не отримати цифрову валюту.

Щоб не стати жертвою аферистів, потрібно звертати увагу на кілька критеріїв:

  • Резерв криптовалют. Чим більше у обмінника резерв, тим швидше він зможе поміняти криптовалюту. Це не статичний показник. Якщо користувач провів масштабну операцію, резерви можуть значно зменшитися. Але на популярних крмитообменниках резерви відновлюються дуже швидко.
  • Кількість торгових пар. Якщо в обміннику представлений широкий вибір криптовалюти, зручність при обміні зростає в рази.
  • Відгуки. Перед тим як довірити свої гроші тому чи іншого обміннику, варто звернути увагу на досвід попередніх користувачів. Криптоспільнота неймовірно велика й існує безліч тематичних форумів, наприклад, BitcoinTalks. На ньому завжди можна перевірити інформацію про той чи інший криптообмінник.

В Інтернеті є багато ресурсів, які дозволяють порівнювати обмінники за цими критеріями. До таких, наприклад, відноситься BestChange. Щоб відібрати необхідну платформу, потрібно зайти на сайт цього ресурсу і клікнути на «Обмінники».

BestChange відранжує сервіси за обраним показником. Найбільші резерви серед українських обмінників у ресурсу BitExchanger (станом на 6 лютого). Тут можна купити безліч криптовалют, в тому числі і біткоіни, і ефіріум і ріппл.

BitExchanger не вимагає реєстрації або верифікації особистості. А купити криптомонети можна за допомогою банківської карти. Для цього потрібно зайти на сайт обмінника і вибрати спосіб оплати, наприклад, за допомогою карти Приватбанку. Після цього вибрати криптовалюту, припустимо, біткоіни, і натиснути кнопку «обмін».

Далі вказати суму, яку готові витратити, номер карти і адресу гаманця, куди прийде криптовалюта. Також доведеться вказати ПІБ та електронну пошту.

Після цього погоджуємося з правилами обмінника, натискаємо «продовжити» і завершуємо операцію.

BitExchanger дозволяє купити або продати біткоіни за готівку в офісі компанії. Дана послуга доступна в 6 містах: Києві, Львові, Харкові, Одесі, Полтаві та Дніпрі.

Варто відзначити, що BitExchanger, як і інші подібні сервіси, не дає ніяких гарантій. Як стверджує служба підтримки цього обмінника, гарантія отримання грошей підтверджується тільки репутацією ресурсу. До того ж, криптовалюта не регулюється українським законодавством. Так що якщо зловмисники зможуть отримати криптомонети, відсудити їх не вийде, власне, як й покарати злочинців.

Тому користуватися такими ресурсами потрібно дуже обережно.

Криптомати

У минулому році, на хвилі загального захоплення криптовалютою, в Україні з'явилися термінали, через які можна купувати біткоіни. У народі їх прозвали просто — криптомати або біткоінмати.

Поки ними можуть скористатися тільки жителі та гості столиці. Купити криптовалюту досить просто: клієнт підходить до криптомату і вибирає на терміналі «біткоін». Далі він дозволяє терміналу відсканувати адресу свого криптогаманця і вносить готівку. Курс біткоіну розраховується через біржу Kuna.

Як і всі інші способи, тут ніхто не гарантує, що покупець отримає свої біткоіни — все тримається тільки на довірі.

Приватні міняйли

На тематичних форумах часто можна зустріти оголошення про обмін криптовалюти. Більш того, часом такі оголошення зустрічаються на популярних майданчиках безкоштовних оголошень, на зразок OLX.

В цьому випадку відбувається «приватний» обмін звичайної валюти на цифрову. Як і завжди в світі криптомонет, ніхто і нікому не дає гарантій. З іншого боку, в цьому варіанті завжди можна поторгуватися.

Коментарі - 58

+
+53
FINBEN
FINBEN
7 лютого 2018, 9:25
#
Как-то жиденько… реклама куны и обменника.
Из практики куна — еще та помойка, читайте отзывы и думайте. Уж лучше бтс-трейдт, эксмо — думаю, будет поинтересней куны. Но маржа не столь велика, если суммы небольшие, а мороки с комиссиями на ввод грн/ вывод крипты, ботами, холдами на операции — не фантан.
По бестченджу — выбирайте наиболее актуальные по стоимости, смотрите отзывы. Тот обменник, что в статье — всего 1000 положительных отзывов, а это далеко не лидеры с 4-5к. Обращайте внимание, что на П24 (ввод-вывод) имеется комиссия на некоторых обменниках (комиссия Привата за пополнение дебетовой карты), но не везде, пару раз встречалось. Сколько сам пользовался и знакомые-коллеги — проблем небыло ни разу, кроме обменного курса — который не может не огорчать.
Нс ОЛХ много кидал, так что советую только при личной встрече, один раз таким образом покупал прошлым летом.
Забыли упомянуть кошельки обменники по типу spectrocoin иногда даже выгодней.
+
+153
45518469
45518469
7 лютого 2018, 9:32
#
Деньги любят тишину. Если вам кричат на каждом углу о фантастическом активе, который принесет вам невероятную прибыль из ничего — это повод задуматься. Леня Голубков тоже когда то купил жене сапоги, но потом остался с голым задом.
+
+86
Andrey DNK
Andrey DNK
7 лютого 2018, 10:19
#
« это повод задуматься» это даже не повод… а прямое указание «ищем лохов» :)
+
+5
SergS7
SergS7
7 лютого 2018, 11:45
#
І ще цей віртуальний спекулятивний актив валютою називають, дурять людей. Хом'ячки, наваліться, хапайте:)
+
+5
Александр Данилович
Александр Данилович
13 лютого 2018, 0:26
#
Есть 3 категории клиентов Биткоина:
1) Счастливчки, кто ради забавы купил Биткоин по 50-200 баксов и успел продать на пике.

2) Лохи, которые верили, что Биткоин будет по 100k$, а капитализация фантиков превысит суммарное ВВП Европы, а потом и все мировое ВВП :) Сегодня готовы вкладывать последнее бабло в рекламу в надежде вернуть упущенную выгоду и мечту купить весь мир.

3) Лохи, которые покупают падающий Биткоин сейчас у лохов №2
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
13 лютого 2018, 2:24
#
И 4 категория лохов: те кто называл предыдущие 3 лохами, а потом кусает локти что ен успел купить биток =)
Биток по 15к мы еще увидим, выше- хз.
+
0
Александр Данилович
Александр Данилович
13 лютого 2018, 12:50
#
Я с Вами соглашаюсь, действительно есть категория, кто по не знанию Теории Вероятности, жалеет, что не вложился по 100$. :) Но и Вы согласившись с моим утверждением автоматически, определили себя в категорию лохов (2) или лохов (3). Ибо методом логического исключения, вы не можете быть счастливчиком кто успел продать все свои Фантики на пике.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
13 лютого 2018, 14:22
#
Нет, я в битке совсем не участвую =) Моя лошадка ethereum и erc20 токены.
+
+128
AleksandrBank
AleksandrBank
7 лютого 2018, 9:52
#
МинФину стоило бы указать вверху стать, что это Реклама. Потому как статья заточена под одну компанию.

Мне лично всеравно, так как нет интереса к битку, но попахивает обычной рекламной заманухой
+
+15
Виталий Трамвай
Виталий Трамвай
7 лютого 2018, 12:38
#
Бегло прочитал стать и первая мысль -«Вкладывайте в пузырь через нашу площадку», но мы вам ничего не гарантируем и законодательно это не регулируеться.
+
+56
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 12:42
#
С утра биток был по $7 900 теперь уже по $8 150.

Не мешкайте, быстрее покупайте, а то не достанется.
Кто сейчас не купит по $8 200 тот завтра будет покупать по $9 000.

Эксперты говорят что скоро будет выше $50 000 а то и все $80 000.

Нет денег, купите в кредит — ведь укрбанки пока ещё кредитуют такие операции.

+
+48
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 13:26
#
Хорош троллинг =) Тем не менее- торговля криптой на бирже- дело не для слабонервных.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 13:43
#
Если действительно хорош — могли бы и плюсануть. :-)
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 14:43
#
Так и сделал =)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2019, 7:27
#
Qwerty1999
«7 февраля 2018»

«С утра биток был по $7 900 теперь уже по $8 150

7 февраля 2019.
С утра биток стоил в пределах $3 420 а через часик его цена снизилась до $3 415.

Почему бы фанатам крипты на затариться дешевеющим битком — ведь дальше будеттолькодорожать.

Вот же незадача — вместо ухода в крипту, сегодня ночью часть народа протестировала восстановленный
функционал Приват24 по онлайн покупке долларов США.
+
0
Heckfy
Heckfy
11 квітня 2020, 10:04
#
А что вас удивляет - нормальное явление .Хотя и не занимался ( а мог ),но жалею ,что не начал особенно в самом начале когда на 1$-  точно не помню ,но вроде как и 20 битков купить (может больше , потом по 1$  и т.д .).Когда еще и бука не было ,но в интернет-клубе просиживал.Чего -то не хватило . И ничто  не удивляет меня в нем ,- ни в росте ,ни в падении  . И это не пузырь - как многие думают ( я давно  об этом писал ), потому что пузырь имеет свойство лопаться . А биткоин - больше на воздушный шар похож ,который надувается и сдувается (конечно ,его тоже можно проткнуть ,но сам по себе он не лопнет) .  Вот если что-то поймете ,то может и сможете извлечь из него ( или подобных вещей ) для себя какую либо выгоду.
+
0
xace
xace
7 лютого 2018, 12:47
#
Мне было интересно, даже виде рекламы.
+
0
Григорий П
Григорий П
8 лютого 2018, 7:24
#
Для тех кому интересно — многие пользуутся вебмани, та все есть и более надежно и курсы норм. Изучайте wm.exchanger.ru
+
+28
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 13:24
#
Проблема украинской биржи: вот вроде бы ты купил монет- не можешь переслать на другой кошелёк, т.е. выводить надо тоже на карту. Coinbase можно нахлабучить если ненмого денег надо на счет, а именно: подаёте все виды документов, а телефон указываете польский- до разбирательств- 200 бачинских просунуть можно за раз =) Spectrocoin- 6% берут, зато надёжно. Можно на hashflare или cryptocompare контракт подписать- самый дешёвый метод получения крипты: 0.5% за сделку, но не менее недели ожидания, так что имеет смысл только когда рынок спокоен. Как пример- 4 дня назад на 647$/eth подписал контракт, получил его через 2 дня, к тому времени эфир 800+ будет.
Самый выгодный, дешёвый и практичный вариант- биржа кракен. Единственная беда там- нужна карта SEPA- т.е. эмитированная европейская дебитовая карта. Так что- будете в ЕС ехать, обязательно оформите парочку- может пригодиться.
Комиссия кракена за торговлю- отсутствует, за вывод средств от 0.01% до 0.5% в зависимости от загружености биржи. Биржа еврпоейская, так что выводы в 4 часа утра по нашему времени- самые дешёвые.Ну и средства потом с карты SEPA на наши перекидываем.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
8 лютого 2018, 2:03
#
А какого банка карту используете Вы?
+
+13
Ukrmercy
Ukrmercy
8 лютого 2018, 2:39
#
Deutsche bank и spectrocoin
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
8 лютого 2018, 12:46
#
Спасибо.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
8 лютого 2018, 21:33
#
Интересно стало попробовать. Вот и решил у Вас поинтересоваться. Система странная с верификацией и заводом фиата. А зайти с криптой полегче. И я так понял можно вывести на кошелек крипту с биржи без дополнительных телодвижений.
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
8 лютого 2018, 22:20
#
Естественно. Есть нюансы: кракен по ЕС времени торгует, binance- по азиатскому, так что можно и там и там держать крипту. но нюанс- на бинансе закрепляться в USDT надо, ибо фиат они не поддерживают, в отличии от кракена.
+
+20
Сергей Турченко
Сергей Турченко
7 лютого 2018, 13:39
#
Прочитал « Украине есть только одна биржа, где продаются криптовалюты – Kuna.» И закрыл. Смысл читать ложь? Это или заказуха куны или автор не разобрался в вопросе который освещает. Минус в карму.
+
+50
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 13:46
#
Вообще то в Украине нет ни одной биржи торгующей криптой.
А всё что вы гордо называете «биржей» — это интернет-площадка, зарегистрированная на какого-нибудь ФОПа (ФЛП).
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 14:42
#
Поддерживаю. Ребятки даже КВЭД стрёмный выбирают 96.09, напомню: астрологічну та спіритичну діяльність
надання соціальних послуг, таких як послуги ескорту, служби знайомств, шлюбних бюро
утримання тварин-домашніх улюбленців, у т.ч. дресирування та догляд за ними, тощо
діяльність із дослідження генеалогії
діяльність салонів татуювань і пірсингу
надання послуг чистильників взуття, носіїв, послуги з паркування автомобілів тощо
концесійну експлуатацію автоматів (фотоавтоматів, апаратів для зважування, устатковання для виміру кров'яного тиску, камер схову тощо)
Ну, я понимаю что у нас КВЭД не сахар и всё такое, но можно же было и попроще? =)
+
+23
SergS7
SergS7
7 лютого 2018, 15:28
#
Можна подумати, що у всьому світі інтернет-площадки, які міняють так звані «криптовалюти», мають статус бірж
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 16:08
#
Одно дело когда у биржы есть юр лицо, офисное здание, и физическое имущество. Другое дело, когда это фоп с квэдом спиритической деятельнсти =) Не знаю как для кого, а для меня это показатель. Да и сравните: с нормальной биржи я могу отправить средства на свой кошелёк, допустим eth, на украинских биржах- это невозможно, т.е. они очень обрезаны в функционале и возможностях. Так зачем что-то куцее и ненадёжное, если есть полноценное и более надёжное, при цене дешевле?(см кракен)
+
+25
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 16:39
#
В таком случае — называйте это чудо интернет-обменки, криптообменки но зачем их величать биржами.
Эти понты только сбивают с толку и ничего больше.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 16:41
#
Кстати по теме: https://gbx.gi/token-sales/GBX-Whitepaper.pdf
Физическая биржа открывает криптобиржу.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 18:53
#
Все хотят свой кусок пирога урвать от торговли воздухом (криптой).

А эти орлы ещё и свои токены замутили.

Почему бы и нет — если у лохов есть деньги, почему бы и не заработать на ровном месте.
+
+34
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 18:58
#
Ну, с такой логикой- все кто используют не бартер, а чужие деньги- лохи.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 лютого 2018, 19:31
#
Для того, чтобы купить их токены надо потратить настоящие фиатные деньги.
Вот для этого и нужны лохи.
Правда банки и МПС Виза с Мастеркард запретили покупать крипту за кредитные средства, но есть ещё и дебетовые карты и счета…
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 19:55
#
Визу когда обломали с запретами- они на дебетовые карты 5% начали ставить, тем самым дав крипте права товара. И да- когда мне за мой товар, хороший и качественный, который стоит евро и бакса, дают гривни… то вот тут скорее разводом пахнет =)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 лютого 2018, 8:31
#
За гривну можно купить не только ваш товар, какой бы суперкачественный он нет был, и никакого развода в этом нет — всё-таки национальная валюта страны проживания с сорока миллионным населением.
А вот доля предвзятости с негативным оттенком есть.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
8 лютого 2018, 14:13
#
Я к тому, что дял международных расчётов- крипта более желаема, нежели гривна. Единственный путь гривны к международному расчёту- конвертация, и н по очень приятным расценкам.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 лютого 2018, 14:43
#
Для международных расчётов доллар США и евро более желаемо и приемлимо чем крипта.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
8 лютого 2018, 15:27
#
Да не очень, особенно в связи с санкицями, запретами, лимитами и заград-пошлиной. Свифт и виза- исчерпали лимит доверия у многих, так что внедрение крипты, на которую не могут повлиять политики- дело будущего. Я вот даже кофе в Италии для Черногории закупаю в USDT- никаких налогов для итальянца, ну а в Черногории на кофе 5% пошлина, что с украинскими 20+10 для меня просто сказка =)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 лютого 2018, 15:45
#
Как способ обходить санкции и действующие ограничения — крипта оптимальный инструмент, но…

С одной стороны вы желаете чтобы с вами и вашим бизнесом обходились в рамках законов, с другой стороны пропагандируете нарушение этих же самых законов.
Есть санкции и торговые ограничения — будьте добры соблюдать.

Не может быть у беззакония будущего…
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
8 лютого 2018, 15:50
#
Есть животное такое- куница, она кур не давит там ге живёт. Поэтому пошлины в Черногории я исправно плачу. Напомню что черногория не состоит ни в ЕС ни в SEPA. Так что- всего лишь конкурентное преимущество бизнеса в рамках закона конкретного государства. Не запрещено- значит разрешено.
+
0
Heckfy
Heckfy
11 квітня 2020, 10:24
#
Если считаете беззаконием - то так и скажите ,а насмешки ваши ни к чему . Во- первых не объективно ,во -вторых не украшают вас (но составляют портрет о вас ), к сожалению .
+
0
VovaPutin52
VovaPutin52
7 лютого 2018, 18:00
#
А это что:https://btc-trade.com.ua
+
+13
AndreyL4
AndreyL4
7 лютого 2018, 13:58
#
Вообще без палева — Куна и BitExchanger рекламируются. Типичная статейка от копирайтера где как бы между прочим упоминаются нужные наименования.
+
0
Maks M
Maks M
7 лютого 2018, 17:24
#
Как прикольно читать ваши мысли о рекламе когда ее реально тут нет:)
+
+15
Игорь Коляда
Игорь Коляда
7 лютого 2018, 18:11
#
Ведь старое правило инвестинга «покупай дешево – продавай дорого» еще никто не отменял.

Какой «инвестинг»? — Спекулятинг!
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
7 лютого 2018, 18:38
#
Слово спекулянт- у нас как оскорбление. Так что- инвестинг :D
+
0
Anko
Anko
7 лютого 2018, 19:58
#
Ага, еще Леня Голубков гордо называл себя в МММ-1 инвестором.
+
0
Григорий П
Григорий П
8 лютого 2018, 7:31
#
Тогда и магазины, аптеки, заправки — спекулянты еще те, а именуутся честными налогоплательщиками)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 лютого 2018, 8:38
#
В отличие от магазинов, аптек и заправок, украинские «криптобиржевики»
даже КВЭДы выбирают прикольные, цитирую Ukrmercy

«Ребятки даже КВЭД стрёмный выбирают 96.09, напомню: астрологічну та спіритичну діяльність
надання соціальних послуг, таких як послуги ескорту, служби знайомств, шлюбних бюро
утримання тварин-домашніх улюбленців, у т.ч. дресирування та догляд за ними, тощо
діяльність із дослідження генеалогії
діяльність салонів татуювань і пірсингу...
»
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
8 лютого 2018, 13:35
#
В отличие от покупателей «битка», у магазинов, аптек, заправок есть ПРОИЗВОДСТВЕННЫЕ ЗАТРАТЫ, поэтому они к «спекулянтам» не относятся.
+
0
Григорий П
Григорий П
7 лютого 2019, 19:57
#
А вы считаете у спекулянта не может быть ПРОИЗВОДСТВЕННЫХ ЗАТРАТ? Свой зад возить — это тоже затраты
+
+11
Pens
Pens
8 лютого 2018, 3:08
#
— Але, братан, а где поднять бабла?
— Bitfinex, Kuna, BitExchanger…
— Спасибо, мне пора…
+
0
Юрий Котов
Юрий Котов
7 березня 2018, 10:12
#
Также, есть шаги из статьи:https://coinsider.com/p/articles/1854-5-sovetov-nachinayushim-bitkoin-investoram которые необходимы для начинающего инвестора. Как бы все красиво не звучало, но многие прогорают на инвестировании в криптовалюты.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 листопада 2018, 18:25
#
Это все обман!!!
+
0
AlexF87
AlexF87
26 січня 2020, 12:06
#
Купить\продать биткоин и другие криптовалюты в Украине вполне реально. Вот здесь описаны основные обменники, дающие такую возможность https://coinscope.net/vyvod-bitkoin-v-ukraine-obzor-servisov/
+
0
alex9090
alex9090
4 лютого 2020, 13:01
#
Бест ченж уже морально устарел , много мусорных обменников , некачественное обслуживание , недавно нашел открыл для себя https://kursoff.com очень  нравится телеграм бот , что найти , например обмен биткоин на моно банк , даже на сайт не нужно заходить, пару кликов в телеграме и список из лучших курсов сервисов у тебя под рукой.
+
0
unknown unknown
unknown unknown
9 квітня 2020, 19:12
#
А я я можноя скажу где я покупаю?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися