Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2018, 17:10

Чому клієнти частіше звертаються в МФО ніж в банк?

За останніх кілька років спостерігається картина, в якій все більше позичальників обирають мікрофінансові організації, а не банки, кількість таких позик зросла більш, ніж на 40%. Які причини сприяли поліпшенню позицій мікрофінансових компаній?

1. Безробіття і шанси на отримання кредиту

На даний момент, кількість безробітних в Україні становить 1,8 мільйона чоловік (тобто більше, ніж 10% від економічно активного населення країни). І, як результат, безробітний клієнт, який хоче зробити позику в банку, не може надати трудову книжку та довідку про доходи, які потрібні банку. У підсумку, отримавши відмову, такий клієнт направляється до мікрофінансових організацій, в яких необхідний лише паспорт та ідентифікаційний код, щоб отримати бажану позику. Середній відсоток клієнтів, які отримують кредит в банку, становить всього лише 20-30%, а в мікрофінансових організаціях (наприклад, Ультракеш) — 70-80%.

2. Швидкість оформлення і графік роботи

Якщо клієнт, який бажає отримати позику, приходить в банк, то йому потрібно простояти в черзі, пройти через перевірку документів, значну бесіду з менеджером банку. І, в разі успішного проходження всіх пунктів, клієнт може отримати бажану суму протягом 1-3 днів, з того моменту, як він в перший раз відвідав банк. У мікрофінансових компаніях ситуація інакша — заявку на кредит онлайн можна подати через сайт або через оператора, і вже через 10-15 хвилин отримати запитувану суму. Так само, робочий день практично всіх банків збігається з звичайно встановленим графіком — з дев'яти до шести. Тобто, щоб клієнт міг взяти кредит, йому потрібно або взяти відгул з роботи, або відпроситися з неї на деякий час. У свою чергу, майже всі мікрофінансові організації працюють без перерв і вихідних, що набагато спрощує суть питання.

3. Зручне погашення і програми лояльності

Погашення кредиту, взятого в банку, зазвичай проходить через сам банк. Мікрофінансові компанії підходять простіше і ширше до цього питання — погасити кредит можна онлайн, через термінал або поштовим переказом. Так само у мікрофінансових компаній, на відміну від банків, існують програми лояльності по зменшенню відсоткової ставки, в разі, коли клієнт звернувся повторно для взяття кредиту. Тобто, чим більше звернутися в одну і ту ж компанію, для взяття повторного кредиту, тим більше буде знижка на наступну позику.

Законодавство так само сприяє розвитку мікрофінансових компаній. Ця сфера досить нова для України, що допомагає їй швидко реагувати на всілякі зміни в економіці, і вона має великі перспективи. Так що найближчим часом очікується поява важливих законопроектів, що сприяють її розвитку і гнучкому регулюванню. Все це, разом з високим рівнем конкуренції, робить сферу мікрокредитування і мікрофінансування все більш вигідною і лояльною для кожного клієнта.

Коментарі - 1

+
0
drugdnepr
drugdnepr
2 лютого 2018, 16:37
#
Люди только внимательно выбирайте микрофинансовую компанию т.к. в основной массе у них грабительские проценты (от 1% до 2,5% в день, а при просрочке погашения все 3-3,5% в ДЕНЬ). А главное вы должны вникнуть и четко себе предсталять за какой срок Вы сможете выплатить кредит (с учетом процентов) и из каких доходов!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися